Pul biberin lezzet sırları

Gaziantepli pul biber üreticileri, kavurucu sıcağa ve biber acısına meydan okuyarak binbir emekle bu lezzeti sofralarımıza getiriyor. Pul biberin lezzet sırlarını anlatan üreticiler, ihracatı artırmayı amaçlıyor.

Abone ol

Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan pul biberde ilk akla gelen illerimizden biri Gaziantep. İslahiye ilçesinde tarlalardan toplanan ve güneşin kavurucu sıcağında kurutulan kırmızı biberler, işleme tesislerinde pul bibere dönüşüyor.

Üretici Muzaffer Köse, dünyanın en iyisi dediği İslahiye'de üretilen pul biberin lezzet sırlarını anlattı.

İlçede 10 bin dönüm alanda biber hasadına geçen hafta başlandı. Çoğu komşu il ve ilçelerden gelen 7 bin mevsimlik işçi biber üretimine emek veriyor. Sabahın erken saatlerinde tarlalardan toplanan biberler, işleme tesislerine getiriliyor.

Saplarından ayrılan ve makineden geçirilen biberler güneşte kurutulmaya bırakılıyor. 3 gün kavurucu sıcakta bekletilen biberler, son kez makineden geçirilerek pul bibere dönüşüyor. Biber işleme sezonu 4 ay sürüyor.

İslahiye'de üretilen pul biberin yüzde 90'ı iç piyasaya veriliyor, kalanı ihraç ediliyor. Üreticilerin asıl hedefi daha çok ihracat yapmak.

ulusal.com.tr

Gaziantep'te üzüm pekmezi zamanı Yurt İkitelli'de iş merkezinde yangın Yurt Fatih’te tramvay kazası Yurt Hastanede "maskeli" hırsızlık Yurt