İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Askeri Casusluk, Ergenekon ve Balyoz davalarında kumpas dosyaları ile 15 Temmuz darbe girşimi dosyalarının birleştirilmediğini açıkladı. Savcılık soruşturmaların ayrı ayrı yürütüldüğünü belirtti.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz Darbe girişimi soruşturma dosyaları ile Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk soruşturma dosyalarının birleştirildiği yönündeki haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Başsavcılık kumpas soruşturmaları dosyaları ile 15 Temmuz darbe girişimi ana dosyalarının birleştirilmediğini açıkladı.

Savcılıktan yapılan yazılı açıklamada, soruşturmaların ayrı ayrı yürütüldüğü belirtildi.

"DOSYALAR BİRLEŞTİRİLMEDİ"

Açıklama şu şekilde:

Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan 15 Temmuz Darbe girişimi soruşturma dosyaları ile kamuoyunda Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk olarak bilinen soruşturma dosyalarının birleştirildiği yönünde 28-09-2016 tarihinden itibaren bazı basın yayın organları tarafından haberler yayınlandığı anlaşılmıştır. FETÖ-PDY Silahlı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili soruşturmalar Askeri Casusluk, Ergenekon ve Balyoz soruşturma dosyaları birbirinden bağımsız ve ayrı olarak yürütülmektedir. Soruşturmaların birleştirildiği yönünde kamuoyuna yansıyan haberler nedeniyle bu yönde açıklamaya ihtiyaç duyulmuştur.

ulusalkanal.com.tr

TSK'dan Irak'ın kuzeyinde ve Hakkari Yüksekova'da hava harekatı Gündem FETÖ'nün Kolorado imamı itiraf etti Gündem PKK'nın yeni yalanı: 'Türk F-16’sı düşürdük' Gündem TGB'den Tayyip Erdoğan'a Lozan cevabı Gündem