Güney Koreliler, Amerikan füze savunma sistemine tepki gösterdi

Güney Koreliler Amerika Birleşik Devletleri'nin ülkeye füze savunma sistemi yerleştirme programını saçlarını kazıyarak protesto etti. Amerika'nın bölgede askeri yükselten füze savunma sistemi anlaşması 13 Temmuz'da ilan edilmişti. Çin hükümeti de anlaşmanın Güney Kore'yle ikili ilişkilere zarar verdiğini söylemişti.

Abone ol

Binlerce Güney Koreli bir parkta toplandı, Amerika Birleşik Devletleri'nin ülkelerine füze savunma sistemi yerleştirmesini protesto etti.

Pazar günü, Güney Kore Seonju şehrinin sakinleri, Amerika'nın ülkelerine yönelik askeri planlarına farklı bir yolla tepki verdi. Güney Koreliler klasik eylem biçimleri olan slogan atmak ya da yürüyüş yapmak yerine saçlarını kazıttı.

Eylem Kore yarım adasının Japon işgalinden kurtuluşunun 71. yıl dönümüne denk getirildi. Eyleme katılanlardan 815 kişi kararlılık gösterisi olarak saçlarını kazıttı.

Bir diğer Güney Koreli de eyleme katılma gerekçesini böyle açıkladı:

Güney Koreliler hükümetlerinin Amerika ile yaptığı füze savunma sistemi anlaşmasının iptal edilmesini istiyor.

Küçük dağ Seonju şehri olan Seonju'da protestolar füze sistemi kararı alındığı günden bu yana aralıksız sürüyor. ))

Güney Kore savunma bakanı 13 Temmuz'da Amerika Birleşik Devletleri ile füze sistemi konuşlandırılması ile ilgili anlaşmayı kamuoyuna duyurmuştu. Sistemin konuşlandırılacağı yer ülkenin başkenti Seul'a yaklaşık 300 kilometre uzaklıkta. Amerikan füze savunma sisteminin gelecek yılın sonuna kadar bölgeye yerleştirilmesi planlanıyor.

Geçen Temmuz ayında konuyla ilgili Çin hükümeti de Amerikan füze sistemlerinin bölgeye taşınmasına tepki göstermişti. Pekin yönetimi füze sistemlerinin bölgede güvenlik risklerini artıracağını ve casusluk faaliyetleri için kullanılabileceğini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov: Rusya, İran ve Türkiye; Suriye konusunda görüşme yapabilir Dünya Avusturya'da Türk derneğine saldırı düzenlendi Dünya Fransa'da 'Pokemon Go' yasağı Dünya Reuters: IŞİD, Türkiye sınırındaki saldırıyı üstlendi Dünya