TÜRGEV yurdunda yangın merdiveni yok

TÜRGEV’in Güngören belediyesi tarafından kirası ödenen Güven Mahallesi’ndeki dört katlı binasında görünürde olan yangın merdiveni 3’üncü katta sonlanıyor

Abone ol

GÜNGÖREN Belediyesi’nin demirbaş ve kirasını karşıladığı TÜRGEV ve Ensar’a ait binalar şartnameye aykırı biçimde yurt binasına dönüştürüldü. TÜRGEV’in Güngören Güven Mahallesi’ndeki 4 katlı kız öğrenci yurdunda görünürde olan yangın merdiveni binanın 3’üncü katında sonlanıyor. Metrelerce yüksekte sonlanan yangın merdivenin bulunduğu bina, yurt olarak kullanılmaya uygun değil. Güngören Belediyesi, konuyla ilgili kendisine yöneltilen soru önergesine verdiği yanıtta binanın iskanlı olmadığını kabul etti.

‘BAŞVURU BULUNMAMAKTADIR’

Aydınlık'tan Mustafa K. Erol'un haberine göre, Güngören Belediyesi, TÜRGEV’in dört katlı yurt binası adına öğrenci yurdu olması için tadilat projesi başvurusu olmadığını kabul etti. CHP’nin soru önergesine verilen yanıtta “...655 kapı numaralı yerlerin öğrenci yurdu olması için müdürlüğümüze ruhsat işlemlerine esas ön proje, tadilat projesi ve bunun gibi başvuru bulunmamaktadır” ifadeleri yer aldı. Belediye, tadilat projesi için başvuru yok dediği binayı kendisi kiralıyor.

Öte yandan başvuru olmaksızın binanın öğrenci yurdu olup olmadığını denetlemek belediyenin görevleri arasında yer alıyor.

‘BİZİM ÇOCUKLARIMIZ’

CHP Güngören Belediye Meclis Üyesi Ergün Edepali, TÜRGEV ve Ensar’ın yurtlarında kalan öğrencilerin mağdur olabileceğini söyledi.

Edepali, şunları belirtti:

“Belediyenin kiraladığı bir bina için ‘Bize proje başvursu yapılmadı’ demesi tam bir skandaldır. Söz konusu binalar yurt olmaya elverişli değil. İskan ve yangın merdiveni yok. Buna rağmen orası yurt yapıldı ve içinde öğrenciler kalıyor. O yurtlarda kalanlar bizim çocuklarımız. Onlara zarar gelmesi durumunda kim hesabını verecek.”

ENSAR’IN YURDU DA UYGUN DEĞİL

Öte yandan Ensar Vakfı’nın Sanayi Mahallesi’ndeki yurt binasında da yangın merdiveni bulunmuyor. Ancak teknik şartnameye göre, bir binanın öğrenci yurdu olarak kullanılması için yangın merdiveni gerekli.

ALADAĞ’DA MERDİVEN KİLİTLİYDİ

ADANA’nın Aladağ ilçesinde Süleymancılar Cemaatine ait kız öğrenci yurdunda geçen yıl çıkan yangında 11’i çocuk 1 yetişkin yaşamını yitirdi. Cemaate ait yurtta yangın merdiveni vardı ancak yangın sırasında merdivene açılan kapı kilitliydi. Yangından kurtulduktan sonra savcılığa ifade veren bir öğrenci yangın merdivenine açılan kapının 2 yıldır kapalı olduğunu ve binanın denetlenmediğini söyledi.

ulusal.com.tr

Amiral Soner Polat yazdı: S-400 niçin gereklidir? (1) Gündem Valilikten yeni kimlik kartı açıklaması Gündem Ankara'da FETÖ soruşturmasında 71 gözaltı kararı Gündem Kara Havacılık Komutanlığı'nda 26 kişi hakkında FETÖ'den gözaltı kararı Gündem