Mezar değil, ''Bayraklı tarla''

Bayramda Somalıların gittiği ilk yer madenci şehitliği oldu. Maden şehitlerinin mezarı başında duygu dolu anlar yaşadı. Onlardan en dikkat çekeni ise 2,5 yaşındaki Selim'di... Selim, bu bayram da babasının elini öpemedi, "Bayraklı tarla" olarak bildiği baba mezarını suladı.

Abone ol

Çoğu insan bayram ziyareti için yakınlarına giderken onlar mezarlıklara akı etti. 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma'ya bayram gelmedi.

Türkiye'nin en büyük maden faciasının yaşandığı Soma'da aileler, Kurban Bayramı namazının ardından maden şehitlerinin mezarlarını ziyaret etti. Onlar arasında, maden şehidi Ferhat Tokgöz'ün 2 buçuk yaşındaki minik oğlu Selim de vardı.

Küçük Selim babasının mezarlığını" bayraklı tarla" olarak biliyor. Anne Hidayet Tokgöz henüz ona gerçekleri söyleyememiş.

Bayramın ilk günü maden şehidi Tayip Şenlik’in mezarı başında da hüzün vardı. O'nun yakın arkadaşı olan Sözer Vurgun amden şehidi ile yaşadığı son anları anlattı.

Aslında madenci Tayip Şenlik büyük faciadan yaralı kurtulmuş, diğer arkadaşlarını çıkarabilmek için ocağa yeniden girdiğinde şehit olmuş. Sözer Vurgun tüm bunların unutulamaması için maden şehidinin mezarı başında gözyaşlarıyla şiir okudu.

ulusalkanal.com.tr

1 ay erkene çekilecek Gündem TSK hukuki güvence istedi Gündem Akyürek itiraf etti Gündem Sınırda olay! Özel Harekat Şube Müdürü yaralandı Gündem