Ankara'ya ilginç ziyaret

Türkiye’nin Suriye uçağını düşürmesinin ardından, Ankara’da önemli bir görüşme gerçekleştirildiği ortaya çıktı. İsrail Başbakan’ı Benjamin Netenyahu’nun özel temsilcisi Maidan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la görüştü. Görüşmede Suriye konusu, sınırdaki gelişmeler ve PYD bağlamında Kürt meselesinin konuşulduğu belirtildi.

Abone ol

Suriye uçağının düşürülmesinin ardından Başkent’te önemli bir görüşme yapıldı. Eski MOSSAD Başkan Yardımcısı ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun özel temsilcisi David Maidan’ın Ankara’yı ziyaret etti. Maidan’ın MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la görüştüğü ortaya çıktı.

Taraf Gazetesi’nin haberine göre, Maidan pazartesi günü gizlice Ankara'ya geldi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve bazı hükümet yetkilileriyle görüşen Maidan, aynı gün yine gizlice Türkiye'den ayrıldı.

Ankara'daki görüşmede, düşürülen Suriye uçağı, sınırda yaşanan gelişmeler ile PYD bağlamında Kürt sorunu da ele alındı.

Maidan’ın Suriye uçağının düşürülmesinin ardından yaptığı ziyaret oldukça önemli. Zira, askeri uzmanlar, uçağın düşürülmesinin İsrail’in elini rahatlatacağını belirtiyor.

Görüşmede, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yapacağı ziyaret de konuşuldu. 30 Mart yerel seçimlerinden sonra gerçekleştirilmesi beklenen ziyaret öncesinde, iki ülkenin karşılıklı olarak elçiliklerini açmasının kararlaştırıldığı ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

RTÜK'ten çarpıcı karar Gündem Bahçeli cemaate arka çıktı Gündem Emniyet'ten seçim açıklaması Gündem Mansur Yavaş'tan çarpıcı iddia Gündem