ABD'den 'zamansız' Nihat Erim paylaşımı

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından bugün ‘zamansız’ bir paylaşım yapıldı. Büyükelçiliğin, 19 Temmuz 1980’de suikasta uğrayarak hayatını kaybeden eski başbakanlardan Nihat Erim’in fotoğrafını #TürkAmerikanDostluğu etiketini kullanarak paylaşması dikkat çekti.

Abone ol

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından bugün ‘zamansız’ bir paylaşım yapıldı. Büyükelçiliğin, 19 Temmuz 1980’de suikasta uğrayarak hayatını kaybeden Türkiye’nin eski başbakanlarından Nihat Erim’in fotoğrafını #TürkAmerikanDostluğu etiketini kullanarak paylaşması dikkat çekti.

​İlginç olan, Nihat Erim’in ABD Başkanı’yla yaptığı görüşmenin 19 Mart 1971 tarihinde yapılmasıydı. ABD hesabının, ziyaretin yıl dönümü olmamasına rağmen Türkiye'nin suikast sonucu hayatını kaybeden tek Başbakanı olan Erim'i hatırlatması oldukça manidar bulundu. Büyükelçiliğin #Throwback Thursday (#tbt) ve #TürkAmerikanDostluğu etiketlerini kullanması ilgi çekti. Çok sayıda Twitter kullanıcısı ise, ABD’nin, bu tweetle Türkiye’ye açık bir şekilde mesaj vermeye çalıştığını savundu.

19 Temmuz 1980 tarihinde gerçekleştirilen Nihat Erim Suikasti, 12 Eylül 1980 darbesine giden süreçte önemli dönemeçlerden biri olarak kabul ediliyor.

Ankara’daki ABD Büyükelçiliği’nin Twitter hesabı, her perşembe dünya genelinde eski fotoğrafları paylaşırken kullanılan #tbt (Throwback Thursday) etiketiyle çeşitli paylaşımlarda bulunuyor.

abd
Metroda can pazarı! Telefonla konuşurken... Gündem Hz.İsa''nın Doğuşu ve Vaftiz ediliş günü Gündem Dört gözle Trump bekleyeneler Gündem Kahraman polis Fethi Sekin'in babası: Vatan sağolsun Gündem