Sendikalar greve çıktı

Yüzbinlerce işçi ve memur, Soma'daki maden faciasına karşı ülke genelinde greve çıktı. Öğretmenler derse girmedi, işçiler üretmedi. Emekçiler, "kaza değil iş cinayeti diyerek", Soma Holding binasına yürüdü.

Abone ol

Öğretmeni, doktoru, kaynakçısı, camcısı...Hepsinin kalbi Soma ile attı. Sendikalar Soma'da yaşanan maden faciasına karşı ülke genelinde greve çıktı.

Greve TÜRK-İŞ, BİRLEŞİK KAMU-İŞ, DİSK, KESK,TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği katıldı.

İstanbul'daki iş bırakma eylemlerinin iki adresi vardı. Birleşik Kamu-İş üyesi memurlar ve İşçi Partililer, facianın yaşandığı madenin bağlı olduğu Soma Holding binasına yürüdü.

Soma Holding önünde barikatlar vardı. Protestoyu duyan çevik kuvvet ekipleri şirketi adeta kuşattı, işvereni korudu.

10.05-10.23// İnsanca yaşamak için kölelik düzeni olan taşeronlaşmaya hayır demek için, iş cinayetlerine dur demek için örgütlü olduğumuz tüm kurumlarda siyah kurdelayla iş yapacağız.))))

Memurların içeri girişine izin verilmedi. Onlar da şirket önünde oturma eylemi yaptı.

İstanbul'daki bir diğer eylem ise Gayrettepe'deydi. İş bırakan DİSK, KESK, TMMOB ve TTB üyeleri, İstanbul Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne yürümek istedi, polis engel oldu.

Polis barikatı nedeniyle kimi oturdu, kimi yol ortasına yattı. Barikat açıldı ancak işçilerin ylnızca Mecidiyeköy'e kadar yürümesine izin verildi.

Burada açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, iş cinayetlerinin özelleştirme sonucunda yaşandığını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

İşsizlik arttı! Ekonomi Barit ocağından acı haber Ekonomi 'Arkadaşlarımızın değeri 900 lira' Ekonomi Ülke genelinde grev Ekonomi