Bakan Çavuşoğlu Libya'da: "Hafter ve destekçileri masadan kaçan taraf oldu"

Libya'da diplomatik hareketlilik üst seviyede. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu beraberinde Maltalı mevkidaşı ile Trablus'a gitti. Libya lideri Fayiz Es-Serrac ile göüşen Bakan Çavuşooğlu son gelişmeleri değerlendirmek üzere kameralar karşısına geçti. Bakan, silah ambargosunun denetlenmesi için Almanya'nın bölgeye gemi göndermesini eleştirdi, Almanya'yı uyardı, "tarafsızlık" çağrısı yaptı. Öte yandan Türkiye'nin de Libya'ya iki sahil güvenlik botu vereceğini bildirdi.

Abone ol

Libya konulu diplomatik temasların bu seferki durağı Trablus oldu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Malta Dışişleri Bakanı Evarist Bartolo ile Libya'ya gitti.

Çavuşoğlu ve Bartolo, Libya Başbakanı Fayi es-Seerac ile görüştü. Görüşmeler, Başkanlık Konseyi Binasında yapıldı. Krizin çözümüne yönelik atılacak adımlar ve son yaşanan gelişmeler, ana gündem maddeleri oldu.

Görüşmenin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yaptı. Türkiye'nin diplomasi masasının baş aktörü olduğunu söyledi.

Libya'ya yönelik silah ambargosunu denetlemek amacı ile Avrupa Birliği "İrini Operasyonu" başlatmıştı. Almanya bu kapsamda bölgeye 250 askerin bulunduğu "Hamburg” gemisini gönderdi. Çavuşoğlu, Almanya'nın bu hamlesini eleştirdi, "tarafsızlık" çağrısı yaptı.

Türkiye de Libya'ya iki adet sahil güvenlik botu verecek.

Açıklamanın ardından Malta, Libya ve Türkiye Dışişleri Bakanları üçlü görüşmeye geçti.

ulusal.com.tr

9 milletvekilinde koronavirüs tespit edildi Gündem Bakan Soylu'dan 'sokağa çıkma yasağı' açıklaması Gündem Ceren Özdemir davasında gelişme: Aile o karara itiraz etti Gündem KKTC Başbakanı Tatar'dan Türkiye ziyareti dönüşü açıklama Gündem