Antalya'da sağanak ve dolu hayatı ve tarımsal üretimi olumsuz etkiledi

Antalya'da sağanak ve dolu hayatı ve tarımsal üretimi olumsuz etkiledi. Alanya ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle yollar su altında kaldı. Bazı araçlar suya gömüldü. Kumluca'da ise oluşan hortum seralara zarar verdi. Çoğunluğu yeni dikilmiş patlıcan ve biber ekili yaklaşık 50 serada, hasar meydana geldi.

Abone ol

Akdeniz'in bol yağış alan kenti Antalya'da yağmur tarımsal üretimi vurdu.

Kumluca ilçesi Mavikent Mahallesi Orta mevkiinde hortum meydana geldi. Denizden başlayıp karaya doğru ilerleyen hortum, yaklaşık 50 seraya zarar verdi.

Kısa süreli hortum, enerji nakil hatlarını da kopardı. Çoğunluğu yeni dikilmiş patlıcan ve biber ekili seraların camları kırıldı, bazılarının naylonları uçtu, demirleri büküldü.

Üreticiler, seralarını tamir etmeye koyuldu.

Üreticiler, yetkililerden yardım bekliyor.

Alanya İlçesinde de akşam saatlerinde etkili olan sağanak, yolları su altında bıraktı. D400 karayolu üzerindeki bir battı-çıktı suyla doldu. Bazı araç sürücüleri fark edemedikleri suya gömüldü.

Sürücüler kendi imkanlarıyla araçlardan çıktı. Suya gömülen araçlar ise çekici yardımıyla çıkarıldı.

Yoğun yağıştan etkilenen bazı bölgelerde su baskınları da yaşandı. Alanya Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü verilerine göre metrekareye ortalama 57.3 kilogram yağış düştü.

ulusal.com.tr

Mersin'de otomobille kamyonet çarpıştı: Ölü ve yaralı var Yurt Isparta'nın Eğirdir ilçesinde elma hasadı başladı Yurt Meteoroloji'den sağanak uyarısı (9 Ekim Pazartesi hava durumu) Yurt İstanbul'da bu yollar trafiğe kapatıldı! Yurt