Merkez açıklama yaptı!

Merkez Bankası rekor üstüne rekor kıran doların tansiyonunu düşürmek için bu sefer müdahale yerine farklı bir yol izledi. Para Piyasaları Kurulu'nun gündemini kamuoyu ile paylaşan Merkez Bankası, piyasaları rahatlatmak istedi. Ancak, yapılan açıklama piyasalarda hiç bir etki yaratmadı.

Abone ol

Amerikan dolarının rekor üstüne rekor kırdığı günde Merkez Bankası'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi.

Doların tansiyonunu düşürmek isteyen Merkez Bankası, piyasaya dolar sürmek yerine bu kez farklı bir yol izledi.

Para Piyasaları Kurulu'nun toplantı sonuçlarını kamuoyu ile paylaşan Merkez Bankası, piyasalara güven vererek ortamı rahatlatmayı amaçladı.

Yapılan açıklamada döviz depo piyasası faiz oranlarında ölçülü bir indirim ve Türk Lirası zorunlu karşılık oranlarına ödenen kısmi faiz oranlarında ölçülü bir artışın gündeme alınacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca gerekli görülmesi halinde finansal piyasalardaki istikrarı destekleyici yönde ilave tedbirler de ele alınabileceği ifade edildi.

Şeffaflığı esas alarak piyasalara güven vermek isteyen Merkez Bankası'nın bu açıklaması beklenen etkiyi yaratmadı. 2 lira 68 kuruşla tarihi rekorlara koşan Dolar açıklamanın ardından düşüş göstermedi ve aynı seviyeden işlem görmeye devam etti.

ulusalkanal.com.tr

Av yasağı başlıyor Ekonomi Patatesin kilosu muzla yarışıyor Ekonomi Tarım ÜFE Mart'ta arttı Ekonomi Sanayi ciro endeksi Şubat'ta arttı Ekonomi