TGB’den İran’a: Filistin Bizim Öz Davamızdır

İran’ın önde gelen uluslararası akademik kuruluşlarından olan Güzel Barış Uluslararası İnsan Hakları Enstitüsü Genel Başkan Yardımcısı Saman Niyazi, TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer’e Filistin mücadelesi hakkında bir mektup yayımladı. Mektup İran’ın önemli medya organlarında da yer buldu.

Abone ol

Birleşik Arap Emirlikleri’nin, arkasınaABD ve İsrail’i alarak Yemen’de büyük katliamlara giriştiğini söyleyen Niyazi, mektupta BAE’nin şimdi Filistin konusunda da kirli bir plan içinde olduğunu vurguladı. Siyonist rejimin bütün çabalarına rağmen İslam dünyasının öfkesini bastıramadığını kaydeden Niyazi, emperyalist ve siyonist zorbalığa karşı mücadele eden bütün ülkelerin özgür Filistin için birleşmesi gerektiğinin altını çizdi. TGB Başkanı Gençer’in nezdinde Türk gençliğini de bu sorunun çözümü için birlikte düşünmeye davet etti.

TGB’den yanıt gecikmedi. Genel Başkan Yıldırım Gençer’in imzasını taşıyan cevap mektubunda “Filistin bizim öz davamızdır” ifadesi yer aldı. İstiklal şairimiz Mehmet Akif’in dizelerine göndermeyle emperyalizmin “tek dişi kalmış canavar” olduğunu vurgulayan Gençer, mazlum milletlerin öncülüğünde kurulmakta olan yeni dünyanın ilk anıtlarından birinin Filistin’de kazanılacak zafer olacağını ifade etti. Türk gençliğinin tarihsel sorumluluklarının farkında olduğunu ve İran milletiyle omuz omuza mücadele azmini sürdüreceğini dile getirdi.

İşte TGB Genel Başkanı Yıldırım Gençer’in imzasını taşıyan mektubun tam metni:

Sayın Saman Niyazi

Güzel Barış Uluslararası İnsan Hakları Enstitüsü Genel Başkan Yardımcısı

Sizin de belirttiğiniz üzere emperyalist-siyonist cephe mazlumlar dünyasına karşı yeni bir saldırı hazırlığı içerisine girmiştir. Birleşik Arap Emirlikleri gibi İslam dünyasına ihanet içinde olan devletlerin de katılımıyla Yemen’den Filistin’e uzanan bir baskı ve zulüm rejimi oluşturulmak isteniyor. En son Batı Şeria’nın ilhakı girişimi bunun son halkasıdır.

Böylece emperyalizmin ve siyonizmin ömrünü uzatacakları umudundalar. Fakat başarısız olacakları kesindir. Çünkü onların zamanı geçmiştir. Kendi toplumlarına ve insanlığa sunacakları hiçbir müspet şey kalmamıştır. Tam tersine kültürden siyasete tam bir çürümeyi temsil ediyorlar. Emperyalist zorbalıkları da bunun bir yüzüdür.

Büyük milli şairimiz Mehmet Akif’in dediği gibi “medeniyet” kisvesiyle kendilerinde dünyaya zulüm saçma hakkı görenler gerçekte “tek dişi kalmış canavar”dır. Şimdi o tek dişi sökeceğimiz bir dönemdeyiz. İslam dünyasının tarihi ve kültürüyle merkezi bir role sahip olduğu Asya uygarlığının çağı gelmiştir. Gelecek bizimdir.

Filistin bu son kapışmanın ön cephesidir. ABD hegemonyacılığına ve İsrail siyonizmine karşı olan tüm devletlerin ve insanların birleşeceği bir savunma mevzisidir. Buradan asla geri adım atmayacağız. Kudüs ve Batı Şeria, Filistinlilerindir. Filistin davası bizim öz davamızdır.

Çöken şer ittifakının en büyük şansı, mazlumlar dünyasının dağınıklığıdır. Dolayısıyla bugün zaman, emperyalizmin kaşıdığı ayrılıklarımızı bir tarafa bırakıp, ülkelerimizin güvenliği ve milletlerimizin refahı için geniş bir cephe oluşturma zamanıdır.

Bizler uygarlığa yüzlerce yıl öncülük etmiş bir devletin, emperyalizme tarihteki ilk büyük yenilgisini yaşatmış bir milletin evlatları olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Emperyalizme karşı 40 yıldır kahramanca direnen İran devleti ve milletiyle omuz omuza verdiğimizde önümüzde hiçbir gücün duramayacağını da biliyoruz.

Bu birliktelik, aralarında suni ayrılıklar bulunan bütün Batı Asya ülkelerini ve sonrasında emperyalizme karşı savaşan bütün mazlumlar dünyasını safına kazanacaktır. Bu geniş cephenin Filistin’de kazanacağı zafer, yeni dünyanın ilk anıtlarından biri olacaktır.

Birlikte mücadele azmimizi yineliyor, tüm İranlı dostlarımıza yürekten selamlarımızı gönderiyoruz.

Saygılarımızla,

Yıldırım Gençer

TGB Genel Başkanı

İran'da yayınlanan haberler

1- https://ana.press/fa/news/37/509313/

2- http://www.taghribnews.com/fa/news/473191/preview/

3- http://www.afghanirca.com/newsIn.php?id=80349

4- https://www.farsnews.ir/news/13990529001303/

5- https://sptnkne.ws/DwHU

Pınar Gültekin cinayeti: Tatbikat raporu ve HTS talebi reddedildi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: İçerden ve dışardan sayısız saldırıya maruz kaldık Gündem 19 yaşındaki Güleda'nın katili Zafer Pehlivan'ın cezası belli oldu Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek CNN Türk’te konuştu: “Rusya, Mısır ve Suriye ile ittifak Doğu Akdeniz’de Türkiye’ye üstünlük kazandırır” Gündem