100 bin Lira para cezası kesildi

Burdur'da çevreyi kirleten Karmersan mermer fabrikasına 100 bin Lira para cezası kesildi. Ancak Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü ile işbirliği yapan fabrikanın evrakta tahrifat yaparak cezayı 20 bin Lira'ya indirdiği iddia edildi. İddia üzerine Burdur Tüketici Hakları Derneği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde çalışan 3 kişi hakkında dava açtı. İlk duruşma 3 Şubat'ta

Abone ol

Çevreye zarar veren mermer firmasına 100 bin Lira ceza kesildi. Ancak firmanın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile işbirliği yaparak 100 bin Lira'lık cezayı 20 bin Lira'ya indirdiği iddia edildi. İddia üzerine harekete geçen Burdur Tüketici Hakları Derneği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde çalışan 3 kişi hakkında dava açtı.

Burdur'da faaliyet gösteren Karmersan mermer fabrikasının çalışmalar sırasında doğaya zarar verdiği, ağaçları yok ettiği belirlendi. Bunun üzerine fabrikaya 100 bin Lira para cezası kesildi.

İddialara göre firma cezayı aşağıya çekmek için Çevre ve Şehircilik il Müdürlüğü çalışanları ile işbirliği yaptı. Resmi evrakta tahrifatla 100 bin Lira'lık ceza 20 bin liraya indirildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden bir çalışan Burdur Tüketici Hakları Derneği'ne şikayet etti.

Burdur Tüketici Hakları Derneği, Burdur Valiliği'ne başvurdu. Firmanın proje değerinin tekrardan belirlenmesi ve ona göre cezai işlem yapılmasını istedi. Valiliğin görevlendirdiği bilirkişi heyeti incelemeler sonunda firmanın proje maliyetini 9 Milyon TL olarak tesbit etti.

Mermer Fabrikası'na bu kez 180 Bin Liralık para cezası kesildi. Evrakta sahtecilik yaptığı iddia edilen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde görevli 3 kişi hakkında da dava açıldı. Dava, 3 Şubat 2016'da görülecek.

ulusalkanal.com.tr

Rüzgar Enerjisi Santrali için yürütmeyi durdurma kararı Yurt Denizli Belediyesi'ndeki usulsüzlük iddialarını haber yapan gazeteciyi Ahlak Masası sorguladı Yurt Sivas Demir Çelik işçileri bu kez karanlıkta kaldı Yurt 2 bin 414 kutu ilaç ele geçirildi Yurt