Rusya'dan müzakere çağrısı

Rus milletvekilinden İdlib'deki gerginlikle ilgili önemli bir uyarı geldi. Dmitriy Novikov, Türkiye ve Rusya arasındaki görüşmelerin devam etmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

İdlib'de yükselen kriz sonrası gözler Türkiye ve Rusya arasında yapılması beklenen görüşmelerde. İki ülkenin temasları ile ilgili Rus milletvekilinden kritik uyarı geldi.

Duma’nın Dış İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Dmitriy Novikov Sputnik'e konuştu. Yaptığı açıklamada Rusya ve Türkiye arasındaki Suriye görüşmelerinin, İdlib’de yaşananlara rağmen devam etmesi gerektiğini belirtti.

Novikov, "Mevcut durumda Ankara’nın eylemleri, Suriye’deki krizin çözümünde erkesten bağımsız politika yürüttüğünü gösteriyor" dedi. Rusya ile müzakere sürecinin devam etmesinin, Suriye'deki çözümü ilgilendirdiğini söyledi.

Rus milletvekili, "Novikov, Bu yüzden, bugüne kadar elde edilen tüm deneyime değer verilmeli ve mevcut durumu çözüme kavuşturmak için ek yollar aranmalı” diye ekledi.

Duma’nın Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Andrey Krasov da, Sputnik ajansına konuştu. Krasov, "Ülkelerimiz arasında çatışma çıkacağını düşünmüyorum, ne de olsa savunma ve dışişleri bakanlıklarımız arasında iletişim hatları kalıyor” dedi.

ulusal.com.tr

AB'den Türkiye'ye çağrı: Taahhütlerin yerine getirilmesini bekliyoruz Dünya İdlib'deki saldırı dünya basınında Dünya İran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı 34'e yükseldi Dünya 'Kovid-19' salgını Avrupa hava trafiğini azalttı Dünya