Neredeyse RTÜK'ü İstanbul'a taşıyacaklardı

RTÜK dosyasının son bölümünde RTÜK yönetiminin Kurul merkezini İstanbul'a taşıma çabası ve RTÜK Başkanı Davut Dursun'un Başbakanlık yazısını çarpıtmasını göreceğiz...

Abone ol

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun merkezini İstanbul'a taşımak isteyen RTÜK Başkanı Davut Dursun'un Başbakanlıkla yapılan yazışmaları çarpıttığı ortaya çıktı. Dursun, Başbakanlık'ın Bölge Temsilciliği için verdiği izni merkez binası içinmiş gibi göstererek kurul üyelerini yanıltmaya çalışmış.

RTÜK Başkanı Dursun, 06.01.2012 tarih ve 813.02/000365 sayısıyla Başbakanlık Yardımcılığı'ndan RTÜK'ün mülkiyetindeki taşınmazlar karşılığında hizmet binası olarak kullanılmak üzere yeni gayrimenkul edinilmesi talebinde bulundu. Başbakan Yardımcılığı konuyla ilgili gönderdiği 10:02.2012 tarih ve 01.01-10084 sayılı yazıda RTÜK'ün mülkiyetinde bulunan ve ihtiyaç kalmayan Adana'daki taşınmaz karşılığında TOKİ ile yapılacak protokol kapsamında İstanbul Bölge Temsilciliği için kullanılmak üzere gayrimenkul edinilmesine izin verdiğini bildirdi. Başbakan yardımcılığı böylece RTÜK'ün İstanbul'da bir merkez binası yapmasına izin vermediğini sadece bölge temsilciliğine onay verdiğini belirtmiş oldu.

Ancak RTÜK Başkanı Dursun, Başbakan Yardımcılığı'nın ilgili yazısını Üst Kurul'a ufak bir değişiklikle getirdi. Üst Kurul'a sunulan 05.11.2012/756/194 sayılı belgede "Başbakan Yardımcılığı'nın yukarıda yeralan cevabi yazısına dayanılarak, İstanbul ilinde Üst Kurul Merkez binası yapılması" ifadelerine yer verildi. Oysa Başbakan Yardımcılığının ilgili yazısında merkez bina izni verilmiyordu, yalnızca bölge temsilciliği izni sözkonusydu.

Konu Üst Kurul üyelerinin uyanıklığı sayesnde çözüldü. Üst kurul'un 7 Kasım 2012 tarihli toplantısında bölge temsilciliği konusunda bir izin verildiği saptandı. Bu durum "İstanbul ilinde Bölge temsilciliği hizmet binası yapılması için" ifadesiyle Üst Kurul'un kararına yansıdı.

ulusalkanal.com.tr

Kılıçdaroğlu toplantıda konuştu Gündem Vali küfür etti ceza kime kesildi Gündem TTK'ya 10 Kasım protestosu Gündem O sözlerine inceleme başlatıldı Gündem