En iyi Kasımpaşa...

Geçen yıl yaşadığı kötü günlerin ardından yeni sezona Rıza Çalımbay ile başlayan Kasımpaşa, Süper Lig tarihinin en başarılı dönemini geçiriyor.

Abone ol

Rıza Çalımbay yönetiminde sezonun ilk yarısında topladığı 30 puan ile Süpen Lig'de 4'üncü sırada tamamlayan Kasımpaşa kalesinde sadece 14 gol görerek ligin en az gol yiyen 2'inci takımı oldu.

Lacivert-Beyazlı takımın ilk yarıda oynadığı 17 karşılaşmada 8 galibiyet alırken 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı. Ligde en son 9'üncü haftada Bursaspor'a mağlup olan Kasımpaşa son 8 maçını ise kaybetmedi. 3 büyük takıma karşıda başarılı bir performans çizen Kasımpaşaspor tek yenilgisini ligin 4'üncü haftasın da Fenerbahçe'ye karşı alırken Beşiktaş ve Galatasaray ile berabere kalıp puan almayı başardı.

En skorer isim Eren Derdiyok

2014 yılında Almanya'nın Hoffenheim takımından transfer edilen ancak geçirdiği şansız sakatlıklar sonuçu geçen sezon sadece 7 maça çıkabilen Eren Derdiyok bu sezon ise ligin ilk yarısı itibari ile takımının en skorer ismi oldu. 17 maçın tamamında forma giyen İsviçreli milli oyuncu 8 gol atma başarısı gösterdi. Kasımpaşa'nın bir diğer başarılı ismi ise Arjantinli orta saha Oscar Scarione oldu. Oynadığı 16 maçta 4 gol atma başarısı gösteren Arjantinli takımın en skorer 2'inci ismi oldu.

En istikrarlı isim Titi

Lacivert-beyazlı ekipte Titi, teknik direktör Rıza Çalımbay tarafından en çok görevlendirilen isim olarak dikkati çekti. Titi, 17 maçta bin 530 dakika sahada kalarak en çok görev alan isim olurken, yine tüm karşılaşmalarda şans bulan Castro ise bin 516 dakika süre aldı. Donk, 16 maçta bin 363 dakika, Scarione de bin 281 dakika sahada kaldı.

En hırçın isim Veysel Sarı oldu

Kasımpaşa ligin ilk yarısında 30 sarı kart ve 2 kırmızı kart görürken takımın en hırçın ismi ise 5 sarı ve bir kırmızı kart gören Veysel Sarı oldu. İlk yarıda sarı kart görmeyen Bozhikov, bir kırmızı kartla takımını yalnız bırakırken, Donk, Tunay ve Omeruo dörder sarı kartla cezalı duruma düştü. Lacivert-beyazlı ekipte Castro, Adem ve Veigneau ikişer, Titi, Scarione, Isaksson, Del Valle, Erhan, Abdullah ve Malki birer kez sarı kart gördü. DHA

Muhteşem 5'liden 28 gol ve 26 puan Spor Savunmasıyla ön plana çıktı Spor Darüşşafaka Doğuş deplasmanda mağlup! Spor Bursaspor'da zorlu süreç start aldı Spor