Kilis'te ''acı mesai'' başladı
Kilis, Türkiye'nin önemli kırmızı biber üretim merkezlerinden. 'Biberci köy' olarak bilinen Kilis'in Hasanceli köyünde, hasat ve biber işleme mesaisi başladı. Kentte, yıllık 32 bin ton toz biber üretimi yapılıyor.
Kilis, Türkiye'nin kırmızı biber üretiminde önemli merkezlerden.
Biberler, köyün verimli tarlalarından tek tek toplanıyor. Açık alanlara özenle serilip kurumaya bırakılıyor.
Biberler köydeki fabrikalarda işlendikten sonra Türkiye'nin dört bir yanına ve yurt dışına gönderiliyor.
Kentte yaklaşık 43 bin dekar alanda biber üretiliyor.
Kilis, biberde hem verim hem de üretim konusunda Türkiye'de 2. sırada. Yıllık 32 bin ton toz biber üretimi yapılıyor.
Son yıllarda biber üretiminin artmasıyla birlikte köylere göç başladı.