Erdoğan ABD'ye gidecek mi?

Soçi'de Rusya ile imzalanan mutabakat ile terör koridoruna ölümcül darbe vuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya dönüşü uçakta açıklama yaptı. Erdoğan, "Suriye'nin toprak bütünlüğüne" işaret etti, "teröre darbe vurulduğunu" belirtti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarihi mutabakatın ayrıntılarını Soçi dönüşü uçakta verdi.

Uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "terör koridoruna darbe vurulduğunu" belirtti.

Cumhurbaşkanı, "verilen sözler tutulmazsa" sorusunu yanıtladı.

Erdoğan, Rusya'nın kararlılığına dikkat çekti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin detaylarını aktardı Erdoğan. PKK/PYD'nin isim değiştirme ihtimalinin bulunmadığını vurguladı.

Putin'in "Suriye'de kalıcı istikrarın sağlanması, ancak bu ülkenin toprak bütünlüğüne saygı duyarak olur." demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da mutabakatı "toprak bütünlüğünü güçlendirecek adım" olarak niteledi.

Ve Adana Mutabakatı... Özellikle Rusya'nın her fırsatta dile getirdiği bu anlaşmayı Erdoğan "En büyük dayanak" olarak tanımladı...

Erdoğan'a, uçakta, "ABD’ye gidecek misiniz?" sorusu da soruldu. Cumhurbaşkanı'nın cevabı kısa oldu; "Şu an öyle gözüküyor." dedi.

ulusal.com.tr

Soçi mutabakatı hangi bölgeleri kapsıyor? Gündem Rusya'dan S-400 açıklaması Gündem Artık gözler 30 kilometrenin güneyinde Gündem Adana Mutabakatı neyi kapsıyor? Gündem