Dün yapılan ve bugün devam eden operasyonların ayrıntılarına Ulusal Kanal ulaştı

TSK'nın Irak’ın kuzeyindeki PKK hedeflerine operasyonları tüm hızıyla sürüyor. Şehit İbrahim Tanrıverdi adı verilen dünkü operasyonlarda tam 100 hedef imha edildi. F 16'lar bugün ise Şehit Onbaşı Hamza Yıldırım harekatında PKK hedeflerini bombaladı. Jetler havada yakıt ikmalide yaptı.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri tamemen milli unsur ve kabiliyetlerle terör hedeflerini vurmaya devam ediyor.

Dün yapılan ve bugün devam eden operasyonların ayrıntılarına Ulusal Kanal ulaştı. Genelkurmay kaynaklarından edinilen bilgiye göre dünkü operasyonlarda tam 100 hedef vuruldu.

Dün öğle saatlerinde başlayan operasyon gece 00:30’da bitti. Uçaklar üslerden tam 80 kez havalandı. Geliştirilmiş muhabere tekniklerinin kullanıldığı operasyonlarda 5 gözetleme uçağıyla da hasar tespiti yapıldı.

Şehit İbrahim Tanrıverdi adı verilen operasyonda; PKK'ya ait 35 barınak, 17 mağara, 3 ağaç altı barınma alanı, 35 toprak altı sığınak vuruldu. Toprak altındaki 3 mühimmat, 2 malzeme deposu ile çok sayıda doçka ve havan da yok edildi.

Şehit Onbaşı Hamza Yıldırım adı verilen bugünkü operasyon ise yine öğle saatlerinde başladı. 30 savaş uçağı PKK hedeflerini bombaladı.

Jetlere havada yakıt ikmali de yapıldı. Yakıt ikmal uçaklarını Türkiye dışında Amerika, İsrail, Fransa, İtalya, Holanda gibi sayılı ülke kullanıyor.

Mühimmat yüklü jetlere havada yakıt ikmali yapılması son dererece zor ve hassas bir işlem. Bu zor görevi gece koşullarında başarıyla yerine getiren Türk pilotları terör hedeflerini imha etmeyi sürdürüyor.

ulusalkanal.com.tr

KKTC'de toprak krizi Gündem Aykutalp Avşar cezaevine girdi Gündem Ağrı'da çatışma: Teröristler öldürüldü Gündem Davutoğlu: Polislerimiz şehit edilecekse böyle bir çatışmasızlığı kabul etmeyiz Gündem