F-Tipi örgüte yakınlığı ile bilinen bankayı savundular

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, F tipi örgüt çevrelerine yakınlığı ile bilinen Bank Asya için Başbakan'a mektup gönderdi. Kılıçdaroğlu, Bank Asya'yı savundu, "Bankacılık sektöründe yaşanabilecek yeni bir krizin sorumlusu olmaya adaysınız" ifadelerini kullandı.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, F tipi örgüte yakınlığı ile bilinen Bank Asya'yı savundu. Kılıçdaroğlu, mali sıkıntılarla boğuşan Bank Asya için Başbakan Davutoğlu'na açık mektup yazdı.

Kılıçdaroğlu mektubuna "Sizi peşinen uyarıyorum, bankacılık sektöründe yaşanabilecek yeni bir krizin sorumlusu olmaya adaysınız" ifadeleriyle başladı. Sorumluğun Cumhurbakanın da değil Başbakan da olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Yüksek rakımlı tepede oturan beyefendinin, Türk bankalarından birisini hedef alan ve açık suç oluşturan sözleri karşısında sessiz kalıyorsunuz. Yeniden uyarıyorum, O zat Anayasal açıdan sorumsuzdur, siyaseten hesaba gelmez. Türkiye gibi açık toplumlarda suç ve ceza süreci şeffaftır. 'Şuradan yakalayamadık, buradan ceza keselim' olmaz." dedi.

CHP'de Bank Asya'yı savunan bir başka isim de Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi oldu. Meclis'te basın açıklaması yapan Hamzaçebi, "Bir bankaya, bir hükümetin, bir kişinin, bir siyasinin siyaseten tavır alması kabul edilemez" dedi.

Öte yandan, art arda aldığı darbelerle çöküntü sürecine giren Bank Asya Borsa'da da dibe vurdu. Son iki günde hisseleri iki günde yüzde 35 değer kaybeden banka güne yaklaşık yüzde 10 kayıpla başladı. Bank Asya, ikinci seansta da yüzde 20 değer kaybı yaşadı ve hisseleri 0,64 Lira'ya geriledi.

ulusalkanal.com.tr

KCK davasında tahliye Gündem CHP'den Washington'da Kürdistan açılımı Gündem "PKK'nın IŞiD'e karşı mücadelesi illüzyon" Gündem Davutoğlu: Şiddettir, terördür Gündem