Son karar yarın verilecek

Yüksek Askeri Şura kış dönemi toplantısı yarın yapılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savaşa hazırlık durumu, Irak ve Suriye'de son durum, Doğu Akdeniz'deki faaliyetler ele alınacak. Bir diğer önemli konu da Milli Siyaset Belgesi'ne giren f tipi örgüt ile yapılan etkin mücadele olacak.

Abone ol

Yüksek Askeri Şura kış dönemi toplantısı yarın yapılacak. İlk kez Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık edeceği toplantı Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki F tipi örgüt yapılanması açısından kritik. Çünkü, "Paralel devlet yapılanması" adıyla "Kırmızı Kitap" olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne giren f tipi örgütün tasfiyesi için bu toplantıda önemli adımlar atılacak.

TSK, kumpas davalar nedeniyle f tipi yapılanmaya karşı etkin ve kararlı soruşturma yütüldüğünü açıklamıştı. Bu kapsamda TSK içindeki yapılanmaya karşı atılan ve atılması gereken adımların YAŞ'ta da görüşülmesi bekleniyor.

YAŞ'ta Türk Ordusunu savaşa hazırlık planları, Irak ve Suriye'den Türkiye'ye yönelen PKK tehdidi, Ayn Ale Arap ve Afrin'deki IŞİD-PKK çatışması, AKP iktidarının Halep endişesi, Amerika'nın İncirlik Üssü talabi, Eğiti-donat planı da gündem oluşturacak.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri de masaya yatırılacak.

Önemli gündem başlıklarından biri de bedelli askerlik. Bedelli askerlikle ilgili Genelkurmay'ın görüşü alınacak ve son karar verilecek.

ulusalkanal.com.tr

Bir suç duyurusu daha! Gündem Erdoğan'dan yeni açıklama Gündem Günde üç dakika çevrenin bakanı olun! Gündem Onaylandı! Engel kalkıyor! Gündem