Önce ses kaydı ardından belge çıktı

Paris'te 3 PKK'lı kadının infaz edilmesi olayında gözleri MİT'e çeviren bir bulgu daha yayınlandı. Paris Savcılığı'nın araştırması sonucunda katil zanlısı Ömer Güney'in telefonundan Erzurum MİT Bölge Başkanlığı'nın telefon numarası çıktı. Türkiye ise Fransa'nın bilgi talebine yanıt vermiyor.

Abone ol

Paris'te 3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, MİT'e işaret eden yeni bir bulgu daha ortaya atıldı.

Karşı Gazetesi'nin haberine göre, katil zanlısı Ömer Güney'in cep telefonundan MİT Erzurum Bölge Başkanlığı'nın telefon numarası çıktı.

Cinayeti soruşturan Paris Savcılığı, Güney'in cep telefonunda inceleme yaptırdı. İnceleme sonucunda telefonda kayıtlı 13 numaraya rastlandı. Fransız makamları, bu 13 numaranın kime ait olduğunu Türkiye'ye sordu. Türk makamları ise soru ve yardım talebi hakkında sessiz kaldı. Fransa'nın diğer taleplerine de yanıt verilmedi.

Gazete, numaralardan birinin MİT Erzurum Bölge Başkanlığı'na ait olduğunu iddia etti.

Paris cCinayetleri ile ilgili daha önce de Ömer Güney'in bir MİT mensubuna ait olduğu iddia edilen ses kayıtları yayınlanmıştı. Bu kaydın yayınlanmasının hemen ardından teşkilatın Paris Cinayetleri ile ilgi ve bilgisinin olduğunu gösteren bir MİT belgesi ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Muhalefet o kanuna tepkili Gündem O istifalara Genelkurmay'dan yanıt geldi Gündem Esad adım adım kazanıyor Gündem CHP'deki o kriz çözüldü Gündem