ABD'den konsoloslara destek: Bu son kez olmayacak

Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, MİT TIR'ları davasında sanıklara destek olmak için mahkemeye giden konsolosları savundu. Duruşmanın açılışında Amerikalı diplomatların da olduğunu söyleyen Kirby, "Ev sahibi ülkenin, siyasi, yargısal ve öteki gelişmelerini izleme, bunlara ilişkin rapor hazırlamak bütünüyle diplomatik prosedürlere uygundur. Bu ilk kez olmuyor, son kez de olmayacak" dedi.

Abone ol

MİT TIR'ları davasında Türkiye'deki yabancı konsolosların sanıklara destek olmaya gitmesine Amerika'dan açıklama geldi. Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, "Bu ilk kez olmuyor, son kez de olmayacak" dedi.

Başkent Washington'daki basın toplantısında konuşan Kirby, Türkiye'deki gelişmeleri değerlendirdi. Kirby, Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandıkları MİT TIR'ları davasında mahkemeyi izleme girişimlere açık destek verdi. Kirby, "O duruşmanın açılışında Amerikalı diplomatlar vardı. Ev sahibi ülkenin, siyasi, yargısal ve öteki gelişmelerini izleme, bunlara ilişkin rapor hazırlamak bütünüyle diplomatik prosedürlere uygundur. Bu ilk kez olmuyor, son kez de olmayacak" diye konuştu.

Davaların kamuoyuna kapatılmasının "ayıplanacak bir durum" olduğunu söyleyen Kirby, "Bu davanın kamuya, medya ve diplomatik erişime kapatılarak, özel şekilde yapılmasını üzüntüyle karşılıyoruz. Bu utanılacak bir durum." yorumunu yaptı.

Kirby'e "Amerika Türkiye'de hükümeti ve Cumhurbaşkanını devirmeye çalışıyor" haberleri de soruldu. Kirby, "Öylesine saçma sapan bir iddia ki, bunlara yanıt verip onurlandırmaya bile değmez" diye konuştu.

Amerikalı sözcü, Türk yetkililerle ile yapılan görüşmelerde, Suriye, PYD, Türkiye-Suriye sınırı gibi konuların da ele alınacağını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

İşte FETÖ'nün yeni projesi: Davalar için "solcu" ve "liberal" avukat arıyorlar Gündem Genel Kurul, İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu yasasını görüşecek Gündem Beratcan'ın katil zanlısının ağabeyi konuştu Gündem 28 terörist daha öldürüldü! Gündem