Sağlık Bakanı Koca: Salgında birinci dalganın ikinci pikini yaşıyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs ile mücadeledeki son duruma ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Bakan Koca, Türkiye’nin şu anda birinci dalganın ikinci pikini yaşadığını söyledi. Son dönemde vaka sayılarında artış yaşanan illeri açıklayan Koca, artışların kaynağı olarak düğünleri gösterdi, kritik uyarılarda bulundu.

Abone ol

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid19 salgınındaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hürriyet Gazetesine konuşan Bakan Koca, salgında birinci dalganın ikinci pikinin yaşandığını söyledi. Vaka sayısında son dönemde en fazla artışın yaşandığı illeri açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye’nin en kalabalık şehri İstanbul’da ise durumun daha kontrollü olduğunu belirtti. “İstanbul’da ciddi bir artış yok" dedi. Koca’ya vaka sayısındaki artışın en büyük nedeni; düğünler…

Özellikle sosyal medyada hastanelerde boş yatak kalmadığı yönündeki iddialara da yanıt verdi Bakan Koca… Diyarbakır’da kısmi bir sıkıntı yaşandığını ancak yurt genelinde böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Bakan Koca, hastanelerdeki doluluk oranlarına ilişkin verileri de paylaştı.

“Virüs gücünü kaybetmedi” diyen Sağlık Bakanı, ağır hasta ve vefat sayısındaki artışa dikkat çekti. Bir kez daha kontrollü sosyal hayat vurgusu yaptı. Daha sert tedbirlerle karşı karşıya kalmamak için maske ve mesafe kuralına eksiksiz uyulması gerektiğini belirtti.

ulusal.com.tr

Trump ve Biden ülke içi şiddet nedeni ile birbirlerini suçladı Gündem ABD'li gazeteden Türkiye tespiti Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: Diyarbakır anneleri vatan savaşında destan yazıyorlar Gündem İçişleri Bakanı Soylu: IŞİD'in sözde Türkiye emiri yakalandı Gündem