YSK’dan Erdoğan yanıtı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP için oy istemesine ve kayıtlardaki mükerrer seçmenlere karşı Vatan Partisi'nin Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı başvuru sonuçlandı. YSK'nın kararında, “Cumhurbaşkanı’nı denetleyemeyiz” denildi. Mükerrer seçmenlerle ilgili ise seçime katılacak partilerle bir toplantı yapılması kararlaştırıldı.

Abone ol

Vatan Partisi 7 Haziran genel seçiminin tarafsızlığını ve güven içinde yapılmasını gölgeleyecek faaliyetlerin engellenmesi için harekete geçti. Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.

Şikayet konularının başında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP lehine faaliyetleri vardı. Vatan Partisi, Erdoğan’ın yaptığı propagandaya karşı kurulu göreve çağırdı.

Başvuruyu görüşen YSK, Erdoğan'a müdahale etmeyeceğini belirtti. YSK’nın Vatan Partisi’ne verdiği yanıtta “Cumhurbaşkanın faaliyetlerini denetleme görevi bize verilmemiştir” denildi.

Vatan Partisi’nin TÜİK ile YSK’nın seçmen istatististikleri arasındaki tutarsızlıklarına dikkat çeken bildirimi de kurul tarafından değerlendirildi. Kurul buna karşı seçime girecek partilerle bir toplantı yapacak. Toplantı tarihi daha sonra belirlenecek.

ulusalkanal.com.tr

Liberal Darbe: Cumhuriyet gazetesi Gündem Borçlar çoğaldı, tekellerin haciz memuru Derviş geldi! Gündem CHP 'Polis Devleti Yasası'nı AYM'ye götürüyor Gündem Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı Gündem