"Milletsiz anayasa"ya tepkiler sürüyor

Türk Milleti, Atatürkçülük ve Anayasa’nın ilk 4 maddesini hedef alan AKP’nin anayasa planına tepkiler gecikmedi. Milli Anayasa Hareketi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Korkmazcan, Meclis'in "Kurucu Meclis" sıfatında olmadığı için AKP'nin yeni bir anayasa yapamayacağını vurguladı, “Böyle bir Anayasaya izin vermeyiz” dedi. CHP’li vekiller de planı “karanlık işlerin içindeler” sözleriyle değerlendirdi.

Abone ol

AKP'nin anayasa yazım komisyonunun "Türk" ifadesini anayasadan çıkartarak hazırladığı yeni anayasanın ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Hükümetin anayasasına karşı birleşen Milli Anayasa Hareketi'nden ise tepki gecikmedi. Plana göre, vatandaşlık kavramı olmayacak, Atatürkçülük ifadesi kalkacak, 4’üncü madde iptal edilecek.

Hareketin Yönetim Kurulu Başkanı ve Eski Meclis Başkanvekili Hasan Korkmazcan, AKP'nin yeni bir anayasa yapmaya hakkı olmadığını söyledi.

Hareketin Yönetim Kurulu üyesi Birgül Ayman Güler de, Türkiye'nin kurucu iradesinin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ifade etti.

Güler’e göre, ulusal ve milli devlet ortadan kaldırılmak isteniyor.

Yeni anayasa taslağının ayrıntıları CHP'li milletvekillerinin de gündemindeydi. Grup Başkanvekili Levent Gök, AKP'nin dayatmayla yeni bir anayasa çalışması yaptığını ifade etti.

CHP Rize Milletvekili Uğur Bayraktutan da yeni bir anayasanın toplumsal uzlaşı ekseninde yapılacağını belirtti.

Haber: Gürkan Demir

Kamera: Uğur Marangoz- Halit Yağcı

ulusalkanal.com.tr

İzmir'de Urla Cezaevi'nde yangın Gündem Bu da öğretmenler bildirisi Gündem "Çocuk İzleme Masası" açıldı Gündem Kilis kent merkezine 5 roket mermisi düştü Gündem