Sanayi üretiminde beklenti 1,8 idi artış yüzde 1,3 oldu

Mart ayında sanayi üretim verileri beklentilerin altında geldi. Mart ayında sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,3 arttı. Ekonomistler artışın yüzde 1.8 düzeyinde olmasını bekliyordu. Sanayi üretimindeki en yüksek artış ise yüzde 6,4 ile dayanıklı tüketim malında gerçekleşti.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu mart ayına ilişkin sanayi üretim verilerini paylaştı. Sanayi üretimi beklentilerin altında bir artış gösterdi.

Yıla yüzde 1,3 artışla başlayan sanayi üretim endeksi şubat ayında yüzde 0,4 düşüş göstermişti. Ekonomistler, sanayi üretim endeksinin yüzde 1,7 olmasını bekliyordu. Ancak üretim artışı yüzde 1.3 düzeyinde oldu.

Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 2,8 arttı.

En yüksek üretim artışu dayanıklı tüketim mallarında görüldü. 2017 yılı Mart ayında dayanıklı tüketim mallarında bir önceki aya göre yüzde 6,4 artış yaşandı.

En fazla azalış ise temel eczacılık ürünlerinin imalatında. Azalma oranı yüzde 9,9.

ulusalkanal.com.tr

Üretim iç talebi karşılamıyorsa ihracat ötelenecek Ekonomi Aracını hurdaya çıkaracakların vergi ve idari para cezaları silinecek Ekonomi Sıfır otomobilde kapı 45 bin liradan açılıyor Ekonomi Maliye Bakanı Ağbal'dan vergi yapılandırmasıyla ilgili açıklama Ekonomi