Uzaktan eğitim başlıyor

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle eğitime verilen 1 haftalık aranın ardından yarın uzaktan eğitim süreci başlayacak. Uzaktan eğitim kapsamında, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri 23-27 Mart'ta, TRT-EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitim görecek.

Abone ol

Milyonlarca öğrenci 23 Mart itibarıyla uzaktan eğitime başlıyor.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında ilkokul, ortaokul ve liseler de eğitime 16 Mart itibarıyla 1 hafta ara verilmişti.

1 haftalık aranın ardından öğrenciler 23 Mart'ta uzaktan eğitime başlayacak. Öğrenciler, TRT-EBA TV ve “eba.gov.tr” üzerinden, yayın akışı ve ders programını takip edebilecek. Kendileri için belirlenen saat aralığında yayını izleyecek.

İlkokullar için Türkçe, matematik, hayat bilgisi, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi ve İngilizce dersleri verilecek. Dersler, 20'şer dakika olarak yayımlanacak ve aralarda 10'ar dakikalık etkinlik kuşağı olacak.

Ortaokul kademesinde da yine Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce dersleri olacak. Lisede ise tarih, coğrafya, Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri verilecek. Dersler, ilkokul ve ortaokul için TRT-EBA TV'den sabah saat 09.00'da başlayıp 13.30'a kadar devam edecek. Ayrıca saat 13.30- 17.30 ve 17.30- 21.30'da iki kez tekrar yayın ekrana gelecek.

Lisede ise ders sayısı daha fazla olduğu için yayınlar sabah 09.00'da başlayıp 14.30'a kadar devam edecek. Saat 15.00-21.00 arasında da EBA TV Lise'de tekrar yayınları ekrana gelecek.

Öte yandan konu eksiği olan öğrenciler “eba.gov.tr” üzerinden kendi sınıfına ve eksik konularına ait içeriklere ulaşarak tamamlama çalışması yapabilecek. Öğretmenler tarafından EBA üzerinden gönderilecek etkinlik, soru ve diğer içerikler ile de öğrencilerin dersten uzaklaşmaması sağlanacak. Ayrıca uzaktan eğitim süreci bittiğinde tüm sınıflarda telafi eğitimi de yapılacak.

ulusal.com.tr

Prof. Dr. İsmail Cinel: Türkiye'de yoğun bakım üniteleri Almanya kadar yeterli Sağlık Kronik hastalıklar nelerdir? Kronik hastalıklar tedavi edilir mi? Sağlık Takviye gıda, vitamin ve mineral ilacı kullanmak şart mı? Sağlık Diş tedavilerine koronavirüs önlemi Sağlık