Suriye'de Esad zaferi: Silahlı muhalif gruplar Humus'tan çekiliyor

Suriye'nin Humus kentindeki silahlı muhalif gruplar, denetimleri altındaki son bölgeyi de terk etmeye başladı. Yaklaşık 5 yıl önce başlayan hükümet karşıtı gösterilerin merkezi olan Humus, tamamen devlet kontrolüne geçmiş oldu.

Abone ol

Suriye'de Beşar Esad isyan bayrağı açan muhaliflere karşı önemli bir zafer kazandı. Silahlı muhalifler, ülkede iç karışıklık kıvılcımının çakıldığı yer olan Humus'tan çekiliyor.

Suriyeli muhaliflerin, hükümetle varılan ateşkes anlaşması sonrası Humus kentinde, kontrolleri altındaki son bölgeyi de terk etmeye başladı.

Silahlı muhalifler İdlib vilayetine gidecek. Humus'ta ise kontrol tamamen hükümet güçlerinde olacak ve kent silahsızlandırılacak.

Humus, Mart 2011'de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşıtlarının başlattığı gösterilere sahne olmuş ve bir dönem 'devrimin kalbi' olarak anılmıştı. Muhaliflerin çok geçmeden kenti ele geçirmişti.

ulusalkanal.com.tr

Putin: Umarım nükleer silahlara ihtiyaç duymayız Dünya Endonezya'da 7.1 şiddetinde deprem Dünya Rusya Başbakanı Medvedev: B ve C planlarımız hazır Dünya Protesto olarak Sümer dinine geçiyorlar Dünya