Mülteciler, Slovenya'ya akın etti

Balkanlarda sıkışan mülteciler, geçici olarak kapılarını açtığını duyuran Slovenya'ya akın etti. Sınır kapılarında yaşanan yığılma nedeniyle Slovenya geçişlere kota koydu. soğuk ve yağışlı havaya rağmen mültecilerin Sloven sınırındaki bekleyişleri ise sürüyor.

Abone ol

Görüntüler Hırvatistan-Slovenya sınırından... Almanya ve Avusturya'ya geçmek isteyen mülteciler geçici olarak kapılarını açtığını duyuran Slovenya'ya gitmek için sınıra akın etti.

Son 24 saat içinde 10 bin mülteci Hırvatistan'a giriş yaptı. Bunun üzerine Hırvat yetkililer geçişlere kısıtlama getirdi. Binlerce mülteci, geçişlerin durdurulmasından dolayı uzun süre bekledi. Bir süre sonra da sınırlar açılarak mültecilerin tamımının geçişine izin verildi.

Hırvatistan hükümeti, sınırda bekleyen binlerce mülteciyi otobüslerle Slovenya sınırına taşımaya başladı. Slovenya'nın sadece tren ve otobüslerle taşınan mültecilerin geçişine izin vermesi sınırdaki gerginliği arttırıyor. Otobüslerde yer bulma mücadelesi veren mülteciler arasında zaman zaman arbede yaşanıyor.

Macaristan, Makedonya ve Sırbistan sınırlarında bekleyen mülteciler de rotayı Slovenya'ya çevirdi. Slovenya sınırlarında yığılma başladı. Sloven yetkililer geçişlere kota getirdi, günlük sadece 2 bin 500 mülteci geçişine izin verileceği duyruldu.

Slovenya'nın geçişe sınırlama getirmesi yeni bir krize neden oldu. Güvenlik güçleri ve mülteciler arasında tansiyon yükseldi.

Yetkililer son 24 saatte Sırp sınırından Hırvatistan’a geçen mülteciler sayısının 2 bin 500 olduğunu belirtiliyor. Slovenya da ise bunun iki katı sayıda mülteci sınırda bekliyor.

ulusalkanal.com.tr

İsrail Hamas milletvekili Yusuf'u gözaltına aldı Dünya ABD geri adım attı Dünya İran'dan Suriye açıklaması: Varlığımız artacak Dünya Kuzey Irak istikrarsızlaşıyor! Barzani’den ülkesi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar Dünya