Suriye sınırı ajan kaynıyor!

Türkiye'nin Güneydoğu sınırında yabancı ajanlar cirit atıyor. Yapılan bir operasyonda 2'si Amerikalı, 3 yabancı, Suriye sınırını geçmek isterken yakalandı. Kilis sınırındaki faaliyetleri fotoğrafladıkları belirlenen zanlılar adli işlemlerinin ardından sınır dışı edildi.

Abone ol

Yaklaşık 1 ay önce uçakla İstanbul'a geldiler, 1 ay sonra Suriye sınırını kaçak geçmek isterken yakalandılar.

Güneydoğu'da yaşanan son gelişme, bölgede yabancı istihbarat birimlerinin cirit attığını bir kez daha ortaya koydu.

Askeri birimler, 1 Haziran'da Kilis'in İnanlı Köyü kırsalında, Suriye'ye geçmeye çalışan 3 yabancıyı gözaltına aldı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, gözaltına alınan Amerikalı emekli bir subay, Amerikalı bir Profesör ve Fransız bir araştırmacıdan oluşan 3 şüpheli sınırı geçmek isterken yolu kaybettiklerini söylediler. Ancak üzerlerinde fotoğraf makineleri, uydu telefonu ve navigasyon cihazı bulunması şüpheleri artırdı.

30 Mayıs'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yurda giriş yaptıkları ertesi günde Kilis'e gittikleri anlaşılan zanlıların sınırdaki faaliyetleri fotoğrafladıkları belirlendi.

Askeri bölgeyi ihlal etmek suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlılar serbest bırakıldıktan sonra sınırdışı edildiler.

Son dönemde; Çin, Almanya, Fransa, İsviçre, İsveç, Suudi arabistan, Azerbaycan, Afganistan, ABD, Özbekistan, Tacikistan, Yemen, Fas, Tunus, Lübnan, Sudan ve Rusya gibi ülkelerin vatandaşlarının Türkiye - Suriye sınırını yasadışı geçtikleri ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Filistin'den Esad'a destek! Gündem Bu mu omurgalı milliyetçilik? Gündem Erdoğan, DSP ve BBP ile görüştü Gündem 'İhsanoğlu bizim adayımız olamaz!' Gündem