CHP Milletvekili Erdin Bircan hayatını kaybetti

30 Temmuz'da beyin kanaması geçiren ve yaklaşık 4 aydır tedavi altında tutulan CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan vefat etti. Üzücü haber üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve partililer hastaneye akın etti. Bircan'ın naaşı yarın Edirne'de toprağa verilecek.

Abone ol

Yaklaşık 4 aydır yaşam mücadelesi veriyordu. Sonunda yorgun bedeni yenik düştü. CHPEdirneMilletvekili Erdin Bircan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

CHP'li Bircan parti çalışması için gittiği Iğdır'da, 30 Temmuz'da beyin kanaması geçirmişti. Yapılan ilk müdahalesinin ardından tedavi için Ankara'ya götürülmüştü. Yorgun bedeni, yoğun bakımdaki tedaviye daha fazla dayanamadı ve pazar sabahı hayata gözlerini yumdu.

Üzücü haberi oğlu Eren Bircan sosyal medya hesabından duyurdu. Eren pğaylaşımında "4 aydır süren mücadelede yenik düştük. Onur, gurur ve erdemi bize her gün yaşatan babamız Erdin Bircan'ı kaybettik. Babamızın son yolculuğu büyük sevdası Edirne'de olacaktır." ifadelerini kullandı.

59 yaşındaki Bircan, sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulunmuştu. Atatürkçü Düşünce Derneği ve Beşiktaş Spor Kulübü üyesiydi. Evli ve iki çocuk babasıydı.

Meclis'te 25 ve 26. dönemlerde milletvekili olarak görev yapan Bircan, 24 Haziran seçimlerinde de Edirne'den parlamentoya girmeye hak kazanmıştı.

Üzücü haber üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hastaneye gitti. Bircan'ın ailesine başsağlığı dilekleri iletti.

Çok sayıda partili de hastaneye akın etti.

Bircan'ın naaşı pazartesi günü Selimiye Camiinde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından doğum yeri olan Edirne'nin Enez ilçesine toprağa verilecek.

ulusal.com.tr

AB'den Cemal Kaşıkçı açıklaması Gündem Doğu Perinçek yazdı: Beşiktaş Terör Örgütü ABD’nin güdümündeydi Gündem Trump'tan Cemal Kaşıkçı açıklaması Gündem Exxon Mobil sondaja başladı Gündem