Pentagon Çin raporu hazırladı

Pentagon Çin raporu hazırladı. Raporda, Washington'un Pekin ile "prensipli realizm" ekseninde stratejik rekabete girdiği kaydedildi. Beyaz Saray’ın Kongreye sunduğu raporda, "Çin'in mevcut dünya düzenini zayıflatmasına müsamaha gösterilmeyeceği" belirtildi.

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı, “Çin Raporu” hazırladı. Raporda “Çin dünya düzenini zayıflatmak istiyor” iddiası yer aldı.

“ABD'nin Çin'e Yönelik Stratejik Yaklaşımı” başlıklı raporda, Çin Komünist Parti’nin ABD’yi 40 yıl boyunca ekonomik ve sosyal reformlar konusunda yanılttığı kaydedildi.

Pentagon raporunda, Çin’in son 20 yılda serbest piyasa sistemini kendi ideolojisi ile şekillendirmeye çalıştığı tespitine yer verildi. Raporda Çin'in küresel anlamda ABD'nin menfaatlerine zarar vermek için ekonomik, siyasi ve askeri alanda meydan okuduğu kaydedildi.

Raporda, Trump yönetiminin "Çin’i uluslararası topluma dâhil etme stratejisinin yanlış olduğu" iddia edildi. Çin ile ilişkilerde “Prensipli realizme dönüş stratejisi”ne geçildiğini kaydeden Pentagon, “ABD, Çin ile stratejik bir rekabette olduğunu ve menfaatlerini koruyacağını teyit ederek ÇKP'nin meydan okumasına yanıt veriyor” değerlendirmesini yaptı.

Pekin'in ABD'nin niyet ve menfaatlerine saygı göstermediği belirilen raporda, “ABD, Pekin'in serbest, açık ve kurallara dayalı uluslararası düzeni zayıflatmaya yönelik faaliyetlerine müsamaha göstermeyecektir” ifadesine yer verildi.

Pentagon'un "ABD'nin Çin'e Yönelik Stratejik Yaklaşımı" başlıklı raporu, Beyaz Saray tarafından Kongre'ye sunuldu.

ulusal.com.tr

Cemal Kaşıkçı'nın ailesinden flaş karar Dünya Trump: Rusya anlaşmaya uymadı, çekiliyoruz Dünya Çin ile ticaret köprüsü güçlendi Dünya Fransa'da sağlık çalışanları, çalışma koşullarını protesto etti Dünya