HSYK'dan kozmik oda hakim ve savcılarına soruşturma izni

Türk Ordusunun kozmik odasında arama yapan sekiz hakim ve savcı için soruşturma kararı çıktı. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu 3'üncü Dairesi'nin kararıyla soruşturulacak isimler arasında Kadir Kayan ve Mustafa Bilgili gibi kumpas görevlileri de yer aldı

Abone ol

Kozmik odayı arayan F tipi savcılar için soruşturma kararı çıktı.

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu 3'üncü Dairesi Genelkurmay Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı aramasında rol alan 8 hakim ve savcı için soruşturma izni verdi.

Seferberlik Tetkik Kurulu'nda arama yapan hakim Kadir Kayan ve Ankara'daki tertip davalarının savcısı Mustafa Bilgili'nin de aralarında olduğu hakim ve savcı "Kozmik odadaki gizli bilgileri dışarı sızdırmakla suçlanıyor".

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başlatılan soruşturmada, Türk Silahlı Kuvvetleri Seferberlik Tetkik Kurulu'nda 25 gün boyunca arama yapılmıştı.

Özel görevli mahkemelerin kapatılmasının ardından soruşturmayı devralan Cumhuriyet Savcısı Tekin Küçük dosyanın kumpas olduğunu tespit ederek takipsizlik kararı vermişti. Savcı Küçük dosyada görev alan kamu görevlileri için, ""sahte belge düzenlenemek"ten suç duyurusunda bulunmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Çuval davasında karar açıklanıyor Gündem Sur şehitleri memleketlerine uğurlandı Gündem Kilis’te 25 IŞİD’li yanlarında 22 çocukla yakalandı Gündem TSK: 6 terörist öldürüldü Gündem