İstanbul'da Koronavirüs önlemi

Koronavirüs salgını nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda kurulan termal kamera sayısı ikiye çıkarıldı. Şu ana kadar Çin'den gelen yolcularda bir rahatsızlık saptanmadı. Çin'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi için ise çalışma başlatıldı.

Abone ol

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan "koronavirüsü"ne karşı önlemler artarak devam ediyor. Uzmanlar, "Türkiye için endişe yok" diyor.

Havalimanındaki termal kamera sayısı ikiye çıkarıldı. Kontrollerde Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne bağlı görevlilerin sayısı da artırıldı. Çin'den sabah saatlerinde gelen 4 uçağın yolcuları termal kameralarla kontrol edilirken, herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Emin Önen'den de Çin'deki Türk vatandaşlarına ilişkin açıklama geldi. Önen, "Birkaç gün içinde 32 vatandaşımızı aileleri ile birlikte Çin'den tahliye edeceğiz." dedi. Ardından dönüşe ilişkin haber Dışişleri Bakanlığından geldi.

"Çin'in Hubey eyaletindeki Vuhan şehrinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs türü salgın nedeniyle başta Vuhan olmak üzere Hubey eyaletindeki vatandaşlarımızın ve aile fertlerinin eyaletten tahliyelerini teminen çalışmalar başlatılmıştır. Bu çerçevede, Sağlık Bakanlığımız gerekli tüm hazırlıkları yapmıştır. Çin makamlarıyla da yakın temas yürütülmektedir."

Çin'de can kaybı 130'u aşmış durumda.

Doktorlar özellikle zayıf bünyede ve yaşlı insanlarda virüsün ölümcül olduğunu belirtiyor.

ulusal.com.tr

Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın: Esas tehlike mevsimsel gripte Gündem Çin'in "Dijital Yuan"ı ABD'de endişe yarattı Gündem İstanbul'da ABD protestosu Gündem Diyarbakır anaları Bursa'da Gündem