Tekirdağ'ın güvenliği "Kızanlar"a emanet

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel harekat timleri, haftanın 7 günü 24 saat, her an göreve çıkmaya hazır bekliyor. "Tekirdağ'ın Kızanları" olarak adlandırılan timler, görevde olmadıkları dönemlerde gerçek operasyonları aratmayacak düzeyde ve yoğunlukta eğitim faaliyetleri yapıyor.

Abone ol

Tekirdağ'ın güvenliği "Kızanlar"a emanet. "Kızanlar" ne mi? Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel harekat timleri...

Timler, "Tekirdağ'ın Kızanları" olarak adlandırılıyor. Onlar bir an olsun durmuyor. Görevde olmadıkları dönemlerde bile.

"Kızanlar" eğitim faaliyetlerini oldukça yoğun yürütüyor. Görüntüler gerçek operasyonları aratmayacak düzeyde...

Trakya ağzıyla "erkek çocuk, delikanlı" anlamına gelen "kızanlar" olarak anılan Tekirdağ Özel Harekat birimi, 3 tim olarak 24 saat esasına göre görev yapıyor.

Özel harekatçılar, bugüne kadar Tekirdağ ve çevresinde pek çok PKK, IŞİD ve FETÖ'ye yönelik başarılı operasyonlar düzenledi.

İhbar sonrası hazırlıklar şubede yapılıyor. Belirlenen hedefe yaklaştıklarında harekat planı büyük ölçüde netleşmiş oluyor. Özellikle rehineli eylemlerde çok titiz hareket ediliyor. Planlamalarına mutlaka bomba imha uzmanı, sağlık ekipleri, itfaiye yan unsurları da ekleyen özel harekatçılar, operasyonun "sıfır hata" ile gerçekleşmesi için azami dikkat gösteriyor.

Operasyonlarda en kilit rollerden biri de bomba imha uzmanlarına ait. Yaklaşık 40 kiloluk özel kıyafet giyen bomba imha uzmanlarına "ölüme yalnız yürüyen adamlar" deniyor. Yalnız onlar işini yaparken ölümü değil, yaşamayı ve çevresindekileri yaşatmayı düşünüyor.

ulusal.com.tr

Gece kulübünde bodyguard, müşteriyi öldürdü Yurt Annenin yere attığı av tüfeği ateş aldı; 2 çocuk yaralandı Yurt Kırıkkale'de suçiçeği hastalığı nedeniyle 3 okulda eğitime 5 gün ara Yurt Meteorolojiden yağış uyarısı Yurt