Türkiye ve İran'ın yakınlaşması yeni bir dönemin kapısını araladı

Türkiye ve İran arasında yeni bir dönem başladı. İran Meclis Başkanlığı Hukuk Danışmanı Serveti, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar'ın Tahran temaslarını değerlendirdi. Serveti, ziyaretlerin iki ülke ilişkilerinde dönüm noktası olduğunu söyledi

Abone ol

Türkiye ve İran'ın yakınlaşması yeni bir dönemin kapısını araladı. İki ülke ilişkileri üst seviyelere çıkmış durumda.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın Tahran temasları İran'da oldukça olumlu karşılandı.

İran Meclis Başkanlığı Hukuk Danışmanı Musa Rıza Serveti Serveti, ziyaretin iki ülke ilişkileri için dönüm noktası olduğunu söyledi.

Karşılıklı üst düzey ziyaretler ile yeni bir ivme kazanan İran-Türkiye ilişkilerine dair değerlendirmede bulunan Serveti, "Bundan sonra iki ülke ilişkilerinin daha üst seviyelere çıkacağını düşünüyorum" dedi.

"Bölge ülkeleri birbirlerinin ihtiyaçlarını tamamlamalı, daha iyi işler ortaya koyabilmek adına geliş-gidişleri çoğaltılmalı ve karşılıklı güveni arttırmalıyız."

Serveti, ticaret ve ekonomi alanında izleyecekleri politikaya ilişkin de bilgi verdi.

"İran Meclisi'nde ekonomi konularında faaliyet gösteren komisyon başkanlarıyla Türk iş adamlarını bir araya getirecek toplantılar düzenlemeyi ve sorunları kendilerinden dinleyerek çözmeyi düşünüyoruz."

ulusal.com.tr

Sakarya'da tapu müdürlüğünde kimyasal alarmı verildi Gündem Türk askeri İdlib'e girdi! Ruslardan açık destek Gündem İdlib'de çatışmasızlık bölgesi Gündem Trafik magandaları bu kez İstanbul Bayrampaşa'da iş başındaydı Gündem