Amerikan Hükümeti medyaya baskı uyguluyor

Basın özgürlüğü ve gazetecilerin haklarının korunması konusunda, dünyadaki en etkin kurumlardan birisi olan Gazetecileri Koruma Komitesi CPJ, basın özgürlüğü konusunda Amerikan Başkanı Barack Obama'ya "kötü not" verdi.

Abone ol

CPJ'nin yayınladığı "Obama ve basın" başlıklı raporda, Amerikan hükümetinin medyaya baskı uyguladığı, gündelik haber akışını engellediği ve basın denetiminden kurtulmak için kendi sosyal medya organlarını kullandığı belirtildi.

Kapsamlı bir çalışma sonucu hazırlanan raporda, Obama yönetiminin, belge sızıntılarına karşı ABD'nin yakın tarihinde görülmemiş bir savaş açtığı vurgulandı.

Yaratılan korku ortamının devlet görevlilerini ürküttüğü, neredeyse her konunun "çok gizli" olarak nitelendiği, haber kaynaklarının "ispiyonculuk" suçlamasıyla yüz yüze kalmamak için gazetecilerle telefonda bile görüşmekten çekindiği ifade edildi.

Obama'ya, "devlet faaliyetlerini şeffaflaştırma" sözünü tutması çağrısı yapılan rapor, Beyaz Saray'a da bir mektupla yollandı.

ulusalkanal.com.tr

Mısır 'ABD yardımlarının kesilmesi tuhaf' Dünya Tunus'da halk kazandı Dünya Başbakan serbest Dünya Serven Müslim öldürüldü Dünya