İş yeri kiracıları dikkat!

İş yeri kiracılarını yakından ilgilendiren bir haberle devam ediyoruz ana haber bültenimize. 1 Temmuz'dan itibaren kiracılar sözleşme bitmeden önce iş yerini başkasına devredebilecek. Devir için iş yeri sahibinin yazılı rızası aranacak. Kiraya veren kişi en fazla üç aylık depozito da isteyebilecek.

Abone ol

Kiralık iş yerlerine yönelik 1 Temmuz'dan itibaren yeni düzenlemeler gelecek.

Sabah gazetesinin haberine göre kiracılar sözleşme bitmeden önce iş yerini başkasına devredebilecek. İş yerini tahliye edenler, yerine kiracı bulduğunda erken fesihten dolayı tazminat ödemekten kurtulacak.

Yeni düzenlemeye göre devir için iş yeri sahibinin yazılı rızası aranacak. Ancak devre itiraz eden iş yeri sahibinin haklı gerekçeler ortaya koyması gerekiyor.

İş yerini devreden kiracı, kira sözleşmesinin ihlalinden doğacak borçlardan devralanla birlikte sorumlu olacak. Bu sorumluluk 2 yıl sürecek.

Kiraya veren en fazla üç aylık depozito isteyebilecek. Kiracı, kiraya verenin rızası olmadan çekilmemek şartı ile parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatıracak. Sözleşme bitince iş yeri sahibi mahkeme kararıyla depozitodan kesinti yapabilecek.

Sözleşmedeki zayıf taraf olduğu kabul edilen kiracı, kiraya verene karşı korunacak. Kiracı aleyhine düzenleme yasağı getirilecek. Kira bedeli ve temizlik, aidat bakım gideri gibi yan giderler dışında kiracıya başka bir ödeme yükümlülüğü getirilemeyecek

ulusal.com.tr

CHP'den hükümete "yürüyüş" tepkisi Gündem Sözde Ermeni soykırımı yalanına karşı yeni adım Gündem Baroların yürüyüşüne izin verildi Gündem İzmir'de PKK operasyonu Gündem