54'ncü yılında düzenlenen törenle anıldı

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edilişlerinin 54'ncü yılında düzenlenen törenle anıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'da bir mesaj yayımladı.

Abone ol

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan idam edilişlerinin 54. yıldönümünde Topkapı'daki Anıt Mezarları başında törenle anıldı. Törene hükümet adına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş katıldı.

Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende ilk konuşan Adnan Menderes'in gelini Ümran Menderes oldu.

Ardından Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuştu.

Törenin ardından dualar edildi katılımcılara helva dağıtıldı.

Törene çelenk gönderen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir de mesaj yayınladı. Menderes'in, ülkesine ve cumhuriyete büyük sevgi duyan bir insan olduğunu belirten Kılıçdaroğlu "Hayatı boyunca halka hizmet için çalışan Menderes'in asla siyaseti kişisel bir zenginleşme aracı olarak kullanmadığını" ifade etti.

Menderes, Polatkan ve Zorlu'yu rahmetle anan Kılıçdaroğu, demokrasi, Cumhuriyet ve halk için "önce Türkiye" diyerek fedakarca çalışan herkese şükranlarını sundu.

ulusalkanal.com.tr

"130 bin kişilik jandarma birliği görevlendireceğiz" Gündem Askeri birliğe saldırı: 1 asker yaralı Gündem Fethullah Gülen'e hapis istemi Gündem Rize'yi karıştıran proje Gündem