Kanal İstanbul'da bir değişiklik daha

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde açıkladığı ancak 4 yıldır bir çivi dahi çakılmayan çılgın projede önemli değişiklikler yapıldı. Çevresine yerleşmesi planlanan 1 milyon 200 bin kişilik nüfus 500 bine çekildi. Bina yüksekliği de 6 kat ile sınırlandırıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 2011 seçimleri öncesinde ortaya attığı ancak bugüne kadar bir ilerleme sağlanmayan çılgın proje, Kanal İstanbul'da önemli değişikliklere gidildi.

Erdoğan, Güney Meksika ziyareti sonrasında Kanal İstanbul'la ilgili bir toplantı düzenledi, projenin hızlandırılması talimatı verdi.

Açıklandığı günden bu yana bir çok kez düzenleme yapılan projede yine kritik değişikliklere gidildi. Kanal İstanbul'un etrafında kurulması planlanan 1 milyon 200 binlik şehir nüfusu, Erdoğan'ın talimatı ile 500 bine indirildi. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun olacağı bir kent kurulması kararı alındı.

Bu kentte yapılacak binaların kat sayısı da 6'yla sınırlandırıldı. Kanal üzerine kurulacak köprü sayısı da 4'ten 6'ya çıkarıldı. Küçükçekmece ile Arnavutköy arasında inşa edilecek projenin imar hakkı ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

ulusalkanal.com.tr

CHP ve MHP’yi hedef alan tek sözcüğümüz yok Gündem Soner Yalçın yazdı: Ülkücü kardeşim Gündem İşte Özgecan'ın bu fotoğrafının hikayesi Gündem Sümeyye Erdoğan'ın korumalarının tamamı kovuldu Gündem