Meral Akşener: Kurultayda aday olmama kararım kesindir

Meral Akşener’den bir kez daha “Aday olmayacağım.” açıklaması geldi. Bunun üzerine Parti Sözcüsü Aytun Çıray, Başkanlık Divanı’nı olağanüstü toplantıya çağırdı. Toplantının ardından yapılan açıklamada “Akşener’i ikna edeceğiz” denildi.

Abone ol

Akşener’den “Aday olmama kararım kesindir.” açıklaması geldi. İyi Parti’nin başkanlık divanı ise “Akşener’in adaylığında ısrarcıyız.” dedi.

Afyonkarahisar kampının ardından kurultay kararı alan İyi Parti’de kurmayların ikna çabaları yanıt bulmadı. Akşener, sosyal medya hesabından seçimli olağanüstü kurultayda aday olmayacağını bir kez daha açıkladı.

Akşener’den gelen açıklamanın hemen ardından İyi Parti milletvekili ve genel merkez yöneticileri, olağanüstü toplandı.

Akşener’in tüm ısrarlara rağmen dönmeyeceğini açıklamasının ardından partinin Başkanlık Divanı "Meral Akşener yoksa biz de yokuz." dedi.

Sosyal medyadan açıklama yapan Parti Sözcüsü Aytun Çıray, "İkna edeceğiz başka adayımız yok" dedi. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavvat Dervişoğlu ise "Biz onu ikna edeceğiz" dedi.

Ayrıca partinin Başkanlık Divanı’nın kararlaştırdığı kurultayı tarihi netlik kazandı. 12 Ağustos’ta ATO Congresium’da yapılacak olan kurultay programında Meral Akşener’in de kürsüye çıkması bekleniyor.

Bu süre zarfında Akşener’in ikna edilip edilmeyeceği ise merak konusu.

ulusal.com.tr

Mahir Ünal: Kılıçdaroğlu bir siyasetçi değildir Gündem Doğu Perinçek yazdı: İyi Parti Gündem Pakistan'da seçimlere kan bulaştı: Çok sayıda ölü var Gündem Adnan Oktar davasında şok görüşme! FETÖ imamıyla randevu ortaya çıktı Gündem