Başbakan Binali Yıldırım Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti

Başbakan Binali Yıldırım, "Darbeyi kimden öğrendiniz" sorusuna "eş dost korumalarımız" yanıtını verdi. MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkındaki iddialara ilişkin de "Bütün iddialar gözden geçirilecek ve gereken yapılacak"ifadelerini kullandı.

Abone ol

"Darbe girişiminden nasıl haberdar oldunuz" sorusuna bu yanıtı verdi Başbakan Binali Yıldırım. MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın neden kendisini arayıp haberdar etmediğine ilişkin de üstü kapalı konuşmayı tercih etti.

Yıldırım, Cuma namazını Gölbaşı'nda 50 polisin şehit olduğu Özel Harekat Daire Başkanlığı'nın bulunduğu yerdeki camide kıldı. Namazın ardından saldırıya uğrayan binalarda incelemelerde bulundu. Ardında da açıklama yaptı.

Yıldırım, "Fethullah Gülen'in iadesi için bize delil gösterin" diyen Amerika'ya seslendi. Darbe girişimi sırasında Gölbaşı'ndaki özel harekat eğitim merkezinde yaşanan hasarı gösterdi. "Bu ölüm makinasını korumaktan vazgeçin" dedi.

Yıldırım, darbe girişiminden eş, dost ve yakın korumaları sayesinde haberdar olduğunu belirtti.

"MİT Müsteşarı neden haber vermedi" sorusunu da "iddialar gözden geçirilecek" şeklinde yanıtladı.

ulusalkanal.com.tr

Darbe girişiminin dış siyaseti ne olacaktı? Gündem 15 Temmuz günü GATA'da neler yaşandı Gündem Emperyalist merkezlerde panik havası Gündem Emniyetten çok önemli 'OHAL dolandırıcılığı' uyarısı Gündem