Tayyip Erdoğan da doğruladı

Başbakan Erdoğan'ın çalışma odasındaki dinleme cihazlarıyla ilgili raporu hazırlayan TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz, baskı gördüğünü belirtti. Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun böcek soruşturmasındaki iki önemli şüphelinin ise yurt dışına kaçtığı belirtildi. Erdoğan da şüphelilerin yurtdışına kaçtığını doğruladı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili soruşturmada önemli gelişmeler yaşandı.

Görevden alınan TÜBİTAK BİLGEM Başkanı Hasan Palaz, dinleme cihazlarıyla ilgili raporunda değişiklik yapılması için baskı uygulandığını iddia etti. Palaz, "Raporun içeriğinin beklentiyi karşılamadığı, raporu tekrar istenen şekilde hazırlayıp sunmazsam görevimden alınacağım açıkça ifade edildi" dedi.

Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun böcek soruşturmasında ise şüpheli iki isim ortaya çıktı. Şüphelerin bacanak olan S.D. ve A.T. isimli kişiler üzerinde yoğunlaştığı belirtildi. Sabah'ın haberine göre, bu iki isim yurtdışına kaçtı. Bu nedenli ikisinin de ifadesine başvurulamadı.

İki şüphelinin yurt dışına kaçtığını Başbakan Erdoğan da doğruladı. Erdoğan, "Böcekleri koyan, paralel yapı ile birlikte hareket eden güvenlik görevlilerinin yurtdışına kaçtıkları tespit edildi. Madem suçsuzlar neden kaçtılar? Bunlar paralel yapının elemanları." dedi.

Erdoğan, cemaatin illegal örgütlenmesine göz yumduklarını da itiraf etti. Erdoğan, "İtimat etmiştik, güvenimizi suiistimal ettiler" şeklinde konuştu

ulusalkanal.com.tr

Yapılan itiraz reddedildi Gündem Paylaşılan Tweetler suç delili oldu Gündem Abdullah Gül’ü kardeşi ile korkuttular Gündem Genelkurmay'daki Dış Güvenlik zirvesi Gündem