''İnternetime Dokunma'' eylemine müdahale

İnternette sansürü kolaylaştıracağı belirtilen yasa tasarısına karşı pek çok kentte protesto edildi. Eylem yapan yurttaşlara polis basınçlı su biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti.

Abone ol

Sansürün önünü açacağı belirtilen internet yasa tasarısının plan ve bütçe komisyonunda geçmesinin ardından pek çok kentte protesto eylemleri düzenlendi.

Eylemler birçok farklı ilde saat 18.00'de başladı.

İstanbul’da yine polis müdahalesi ve direniş vardı. Eylem henüz başlamadan barikat kuran polis, İstiklal Caddesi ve Sıraselviler'de toplanan yurttaşlara müdahale etti. Müdahalede tazyikli su, plastik mermi, gaz ve ses bombaları kullanıldı.

Yasaklara ve yolsuzluklara karşı slogan atan, yurttaşlar polisin sert müdahalesiyle karşılaştı. Eyleme taraftar grupları da destek verdi.

Kullanılan biber gazından, bölgedeki eğlence yerlerinde bulunan yurttaşlar ve turistler de etkilendi.

Polisin müdahalesi büyük tepkiye neden oldu.

Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Mersin, Antakya, Antalya ve Samsun’da düzenlenen internet sansürü protestolarına binlerce kişi katıldı. Eylemlerde internet sansürünün yanı sıra yolsuzluklar da protesto edildi.

ulusalkanal.com.tr

Konya Belediyelerinde yabancı dil hastalığı Gündem Türkiye'den Fransa'ya AİHM mesajı Gündem 'Son nefesimize kadar çalıyoruz' Gündem İşçi Partisi, İstanbul İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıkladı Gündem