Çalışma meclisi gergin bitti

Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı Çalışma Meclisi gergin bitti.

Abone ol

Kıdem tazminatı, esnek çalışma ve taşeron sisteminin görüşüldüğü Çalışma Meclisi'ni DİSK ve Türk-İş terketti. Tepkinin nedeni, Çalışma Bakanlığı'nın sendikaların onayı olmadan sonuç bildirgesi hazırlamasıydı. DİSK Başkanı Kani Beko o bildirgede yer alanları paylaştı, toplantıyı neden terkettiğini açıkladı.

“Kıdem tazminatını kaldırma ya da fona devretme düşünceleri var, bölgesel asgari ücret,ileriki dönemde asgari ücreti de ortadan kaldırma düşünceleri var. 3. madde Özel İstihdam Büroları. Bu ÖİB'de işçi köle satar gibi satmak istiyorlar. Bir de esnek çalışma yolları ve esnek çalışma yöntemleri.”

İşte tüm bu maddeler, sendikalar yok sayılarak meclisin sonuç bildirgesi olarak okundu. Sendikalar tepki gösterdi.

“ Böyle bir sonuç bildirgesi altında DİSK'in imzası kesinlikle olamaz.”

Kani Beko, DİSK'in kırmızı çizgilerini açıkladı, Hükümeti uyardı.

“ İşçi arkadaşlarımızın kıdem tazminatlarına kesinlikle dokunma! İşçi arkadaşlarımızın köle gibi alınıp satılmasına biz asla izin vermeyeceğiz.”

Çalışma Meclisi'ni terkeden Türk-İş kıdem tazminatını kaldırma girişimlerini genel grev sebebi saymıştı. DİSK Başkanı da bu maddelerin grev sebebi olacağını ilan etti.

“ Kıdem tazminatı kaldırılması gündeme gelirse biz kesinlikle DİSK olarak bunun bir grev nedeni olduğunu söylemek istiyoruz.”

ulusalkanal.com.tr

Pakette üyelik bombası Gündem Galatasaray, Roberto Mancini ile anlaştı Gündem AB'den pakete destek Gündem 13 bomba yüklü araç patlatıldı: 68 ölü, 143 yaralı! Gündem