ABD ve Yunanistan Ege'de tatbikata hazırlanıyor

ABD ve Yunanistan Ege'de tatbikat yapmaya hazırlanıyor. ABD, hava unsurlarının tatbikata yoğun katılımı bekleniyor. “Bölge odaklı eğitim” amacını taşıyan tatbikata Türkiye’nin katılımı ise planlanmıyor.

Abone ol

Denizlerdeki tatbikat savaşlarına bir yenisi daha ekleniyor.

Tatbikat, Ekim ayı ortalarında Amerika ve Yunanistan'ın ortak eğitimleriyle başlayacak. Kasım ayında ise diğer ülkelerin katılıması bekleniyor.

"Savaş Havacılık Tugayı Tatbikatı"na, Amerikan 6. Filosu’na ait savaş gemisi komuta edecek.

Yunanistan askeri kaynakları, tatbikatın klasik anlamda bir tatbikat olmaktan öte bölge odaklı ortak eğitim olarak görüldüğünü bildiriyor.

Tatbikatın, NATO güçlerinin katılımıyla gerçekleştirileceği duyuruldu. Tatbikata, NATO üyesi olan Türkiye’nin katılımı ise planlanmıyor.

"Savaş Havacılık Tugayı Tatbikatı", son dönemde bölgede, biri Akdeniz’de olmak üzere iki büyük tatbikata imza atan Rusya’ya karşı gözdağı verme amacını taşıyor.

Rusya, Eylül ayının ilk haftasında, Suriye, Mısır, Libya, Kıbrıs ve Türkiye açıklarında bulunan 11 bölgeyi kapsayan büyük bir deniz tatbikatına imza atmıştı. Gerçek mühimmatlarla yapılan tatbikatta, 2 deniz altı, 26 savaş gemisi, 34 uçak ve helikopter görev almıştı.

Rusya’nın modern tarihindeki en büyük askeri tatbikatı olan Vostok-2018 tatbikatı ise, Çin ve Moğolistan ordularının da katılımıyla 12 Eylül’de başlamıştı.

ulusal.com.tr

Paris'in çatılarında 'kentsel tarıma' ilgi artıyor Dünya FETÖ’cüler Etiyopya’daki vakıf mallarını üstüne geçirdi Dünya AB'de 8 ölümden 1'i kalp krizinden Dünya Erdoğan ile Merkel kahvaltıda bir araya geldi Dünya