İTO Başkanı'ndan işçilere çağrı: Ücretsiz çalışın

Elektrik kesintilerinin faturası işçiye kesilecek. İzmir Ticaret Odası başkanı Ekrem Demirtaş, kesintiden kaynaklanan zararın karşılanması için işçilere "ücretsiz çalışın" çağrısı yaptı.

Abone ol

Yurt genelindeki elektrik kesintileri Türkiye'yi karanlıkta bıraktı, ekonomi zarara uğradı. Şimdi bu zararı karşılamak için, işçiler ücretsiz çalıştırılmak isteniyor.

Açıklama, İzmir Ticaret Odası başkanı Ekrem Demirtaş'tan geldi. Demirtaş, elektrik kesintisi nedeniyle pek çok sektörde üretim kaybı yaşandığı söyledi, kaybın telafisi için işçilere çağrı yaptı.

"Eğer bir kayıp varsa bunu telafi etmek için cumartesi çalışma yapılır.İşçilerimiz firmalarımıza destek verir, cumartesi çalışma yaparak ekonomimizdeki bu sıkıntıyı, kaybı telafi etmiş olabiliriz." Bu konuda bütün işçilerimiz, çalışanlarımız ’cumartesi günü çalışıyoruz ve ücret almıyoruz, çalışmadığımız günün üretim eksiğini tamamlayacağız’ diyebilir.Tüm taraflara bu konuda çağrıda bulunuyorum."

Ticaret Odası Başkanı, elektrik kesintileri konusunda da halkı uyardı. Demirtaş, "tüm Türk halkı bilsin ki biz bu ülkeyi elektriksiz bırakmayız. Enerji yetmeyecek diye bir endişe içine kimse girmesin." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Çağlayan'da gerginlik devam ediyor! Avukatlara polis müdahalesi Gündem Üç gün konuşsa gene açıklayamaz! Gündem Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yazılı talimat! Gündem Genelkurmay Basın Duyurusu'nun düşündürdükleri Gündem