Yüzde yüz Türk patentli el dezenfekte cihazı üretildi

Kovid19 salgınına karşı Türk firmasının geliştirdiği el dezenfekte cihazı, Avrupa pazarına girdi. Ürün, İsveç, Fransa ve İngiltere'de kullanılmaya başlandı. Cihaz, el temizliğinin yanı sıra, küçük eşyaları da virüs ve bakterilerden arındırabiliyor. Dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyan el dezenfekte cihazı, yüzde yüz Türk patentli.

Abone ol

Korona virüs salgınıyla birlikte girişimciler atılım yaptı. Özellikle hijyene yönelik birçok cihaz ve ürün tasarladı. Bunlardan biri de Türk firması Kalfa AR-GE'nin geliştirdiği el dezenfekte cihazı.

Sanayi Bakanlığınca ödüllendirilen cihaz, havalimanı, hastane, okul, market gibi insanların yoğun olarak bulunduğu yerler için tasarlandı. Ellerin yanı sıra küçük boyutlu eşyaları da virüslerden arındırabiliyor.

Dünyada ilk olma özelliği taşıyan cihaz İsveç’te satışa sunuldu. Türk asıllı girişimci Cevdet Küpeli, ürünün İskandinavya bayiliğini aldı. Şimdiden 12 adet satıldı.

Ürün, İsveç’in yanı sıra Fransa'daki bazı fabrikalar ile İngiltere'deki restoranlarda da kullanılmaya başlandı. Cihazın dezenfekte işleminin yanında başka özellikleri de var.

ulusal.com.tr

Trabzon'da can kurtaran mayo tasarlandı Bilim ve Teknoloji Polen alerjisi olanlara iyi haber Bilim ve Teknoloji Şişecam'dan koronavirüse karşı buluş Bilim ve Teknoloji Sosyal medya düzenlemesi geliyor Bilim ve Teknoloji