ABD'de yarım milyon evsiz sokakta

Amerika’da 2018 verilerine göre 500 bin insan evsiz yaşam sürüyor. "Evde kal" talimatı ile boşalan başkent Washinton’un cadde ve sokakları şimdi evsizlerin çadırları öne çıkıyor. Ve tabiî ki zor koşullar altındaki yaşamları.

Abone ol

Vak’a sayısının hızla 300 bine doğru ilerlediği Amerika Birleşik Devletleri’nde evsiz olarak yaşayan en az 550 bin kişi var. Evsizler olarak bilinen insanlar, başkent Washington’da bir demiryolu köprüsünün altında çadırlarda yaşamlarını sürdürmeye devam ediyorlar.

“Evde kal” talimatıyla herkes evine çekildi. Washington Dc’nin cadde ve sokakları boş kaldı. Şimdi o caddelerde evsizlerin varlığı göze çarpıyor. Zorlu yaşam koşulları altındaki evsizler koronavirüs salgınına karşı sokakta korumasız durumdalar.

ABD’de ortalama 550 bin evsiz olduğunu tahmin ediliyor. Ayrıca USA TODAY'in hesaplarına göre bir yılda yaklaşık 1 milyon 600 bin farklı kişi evsiz duruma düşüyor.

Kovid-19 hastası olma olasılıkları çok yüksek olan evsizler Beyaz Saray’ın yanı başında çadırlarda ikamet etmelerine rağmen bir şey yapılmıyor.

Amerika Birleşik Devleri’nde evsizlere verilecek ne maske ne de yatak var. Los Vegas’taki evsizler ise sosyal tesislerin dolu olması nedeniyle açık otoparklarda karantinaya alındı.

Büyük bir nüfusa sahip olan şehirde yetkililer çareyi otoparka şeritler çekerek evsizleri aralıklı yatırmakta buldu. Bu uygulama sosyal medyada büyük tepki topladı.

ulusal.com.tr

Fransa, İtalya ve İspanya'ya gönderilecek maskelere el koydu Dünya İspanya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 10 bin 935'e yükseldi Dünya İran'da koronavirüs salgını: 3 bin 294 ölü Dünya İsrail'de Kovid-19 vaka sayısı 7 bini aştı Dünya